Norconia Germany pro target 4,5 mm
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Posiadam ten karabinek, kupiłem go jako pierwszy i używam od kilku miesięcy, jak na razie nic się nie stało. Po wystrzeleniu ok. 250 szt. śrutu w połowie obwodu naderwała się uszczelka w komorze ładowania śrutu. Jeżeli chodzi o jej celność, nie strzelałem dalej niż 25 m do puszki, z mechanicznych przyrządów celowniczych. Optykę, która jest w zestawie sobie od razu podaruj, ponieważ jeśli już uda Ci się ją założyć to i tak co 3-4 strzał będą się odkręcać śrubki (od poprawek elewacji i bocznych), więc strzelanie z takim celownikiem nie ma sensu, dodatkowo jest wykonany bardzo kiepsko i przy ładnej pogodzie i tak co chwilę będą Ci parowały okular i obiektyw. Co do celności, na 10m z otwartych przyrządów mechanicznych udawało mi się uzyskać wynik ok. 25-50 mm do tarczy 14x14 (stojąca bez podpórki), na 20 m do puszki co 5 strzał pudło, a na 25 to loteria, raz trafiałem pod rząd 5 razy a czasem 5 razy z rzędu miałem pudło. Szczerbinka jest za szeroka i stąd wg mnie problemy z celowaniem (+ wykonanie broni). Pozdrawiam