FWB 300s U i Leapers Golden Image 3-9x32 AO MD

Sprzęt sprzed 1985 roku

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof

Awatar użytkownika
pablorudnik

Post autor: pablorudnik »

Tak widziałem to ogłoszenie,ale 300zł to max co mogę wycisnąć w tym momencie o lepszej pomyślę pózniej w zimie,gdy zapewne oddam karabinek do renowacji oksydy,co do dozbierywania to mam takiego pecha,że jak ma już uciułane to zawsze wypada jakiś pilny wydatek i d...a z zakupu.Teraz mam pieniążki w garści i szybciej je wydam to lepiej.
:) FWB 300s U + Leapers 3-9x40 TF2 :)
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Rozumiem. RV9 naprawde jest świetna. A do 300 to polecam doc-a. Jakością szkiełek zostawia lipersy w tyle.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
pablorudnik

Już jest :mrgreen: .Pierwsze wrażenia nie za duży i ciężkawy,ale przy podniesieniu do strzału cały ciężar ulatuje (świetne wyważenie).Oksyda zachowana w 75%,nie pozdzierana,delikatnie starta,posiadała resztki farby w spreju (kolega od którego kupiłem,nabył karabinek w stanie takowym,że system i osada była posprejowana czarnym lakierem,drewienko odnowił i zaolejował,farby nie ruszał,bał się porysować oksydę,farba sama po troszku odchodziła),którą usunąłem za pomocą WD 40 i delikatnej stalowej myjki do naczyń.Karabinek był suchy i strasznie hałasował przy strzale,więc go rozebrałem (były problemy z zapieczonymi śrubami szyny z modułem spustu i główną śrubą trzymajacą sprężynę,ale się udało, gwint na śrubie i w otworze w nie najgorszym stanie),sprężyny nie wyboczone (po stanie wzrokowym chyba niedawno wymieniane),poprawiłem tylko planowanie i wypolerowałem końce,tłok i cylinder nie porysowany,odbijak tłoka nie popękany jeszcze nie do wymiany.Do cylindra dorobiłem osłonkę pet,wszystko nasmarowałem nie żałując LI-MOLY,i złożyłem.Karabinek nie do poznania,żadnego hałasu,tylko terkocik,klik i puf,normalnie super,hiper,extra.Na karabinek założyłem lupkę Leapers 3-9x32 AO na montażu BKL 257MB (wybrałem taki,aby lupka nie zasłaniała portu ładowania,no i to sprawdzona konstrukcja),i dołożyłem tłumik Wojtanowski (kupiłem go od kolegi Bonzoo).Wyważenie pozostało tak samo dla mnie idealne,ciut ciężki,ale nie ma tragedii,da radę normalnie postrzelać ze stojącej.Tarczek na razie nie,bo pogoda koszmar,nie przestaje siąpić deszcz :x .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
januszrg

Post autor: januszrg »

Fajny sprzęcik....jeszcze raz gratulacje... :>
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

Cudeńko!
Kiedy dorabiasz osadę ze sklejki? :P :mrgreen:
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

Sharpa porzuciłeś , Iża porzuciłeś dla jakiegoś FWB :? :P
tregarth pisze:Kiedy dorabiasz osadę ze sklejki?
Jak znam życie to niedługo :D
P.S. Sklejkę do Sharpa sprzedałeś ??
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
pablorudnik

tregarth pisze:Kiedy dorabiasz osadę ze sklejki? :P :mrgreen:
To tego nie muszę dorabiać nic jest GITES !
P.S. Sklejkę do Sharpa sprzedałeś ??
Sklejka leży w warsztacie czeka na jakieś lepsze czasy,mam jeszcze w planach po koleżeńsku zrobić osadę do QB 78 na wzór FWB 300s RT,projekt na razie na tekturze,ale z realizacja to nie wiem kiedy,bo mam koniec laby i zaczynam nową pracę,także dłubanko to tylko w "wekendy" i to jak nie będę bardzo sterany :mrgreen: .

Ps.Docelowo na karabinku będzie siedział też Leapers ale 3-9X40,czekam na paczkę.
Awatar użytkownika
pablorudnik

Nie wytrzymałem,ustawiłem karabinek pod siebie (dystansami na stopce i bace) i wyskoczyłem postrzelać,szybkie zerowanko lupki,dystans 25m serie po 5 strzałów i wyszedł oto taki mini teścik.Strzelane z postawy siedzącej FT.Karabinek spisuje się jak marzenie.

Ps.I znowu KTK najlepiej,Exacta nie mam,muszę się zaopatrzyć w najbliższym czasie.
Ps II.Lupka wyzerowana na 15m (deko nudny dystans ucinałem śrutem kwiaty na podwórku :mrgreen:) ,na 25m brałem poprawkę miedzy środkiem krzyża,a pierwszym od dołu dotem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2011-07-04, 21:08 przez pablorudnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

Piękności, celności i wiele innych ohh-ów i ahh-ów. Na prawdę świetny. Mam nadzieję, że kiedyś będę miał okazję z niego pyknąć.
PS.: Tak z czystej ciekawości(jeśli to nie tajemnica) ile taki zestaw kosztuje?
Pozdrawiam: Mateusz
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Awatar użytkownika
pablorudnik

Ja wyszperałem karabinek+luneta za 1000zł.Jak dla mnie to prawdziwa okazja.Do tego tłumik i nowy montaż BKL kupowany oddzielnie.
Awatar użytkownika
pablorudnik

Poszukuje namiarów do zakupu uszczelki lufy,odbijacza tłoka i pierścienia tłoka.Pisałem do jednego z sprzedawców z all...ro i na razie nie dostałem odpowiedzi.W wypadku tego sprzedawcy dochodzą dosyć spore koszty wysyłki z Niemiec ponad 50zł.Może ktoś z forum posiada namiar na taki zestawik,po wglądzie karabinka te części mam w porządku,ale są one orginalne (onegdaj z białego tworzywa,gumy,teraz pożółkłe) i mają już jak nie kilka to kilkanaście lat i wolał bym je wymienić na nowe,puki mam jeszcze troszkę gotówki.Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Ps.Dostałem odpowiedz,cena 120zł za zestawik (uszczelka,odbijacz,pierścień),z przesyłką coś ponad 170zł,trochę drogo (nawet więcej niż trochę),nie da rady nic taniej...Tak na zdrowy rozum to podejrzewam,że ten zestaw kosztuje 20-25e max w Niemczech.
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Pisz do Hexera na iwebie. Ma wszystko do FWB (wiem bo kupuje u niego) Do tego ceny nie wysokie swietny kontakt. Polecam.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Możesz też podpytać Rafała (Walend) bo on dorabiał w jakimś zakładzie - nie wiem jak to w końcu wyszło.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
Awatar użytkownika
pablorudnik

Wielkie dzięki,z Rafałem pisałem na ten temat.Co do odpowiedzi Marcina,to znalazłem stronkę ze sklepem http://strzelectwo.kimla.de/index.php?4-5-mm,20,2 .Dwóch z trzech części wymienionych przez mnie nie ma na razie na stanie,ale będzie dostawa na początku sierpnia,bardzo mi to pasuje.Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

maximus pisze:Pisz do Hexera na iwebie.
pablorudnik pisze:znalazłem stronkę ze sklepem http://strzelectwo.kimla.de/index.php?4-5-mm,20,2 .
To właśnie jest Hexer ... :D
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)