To i ja dołożę swoje 3 grosze. Ja zaproponuję w 100% slavię(kurcze powoli zmieniam się w Hiszpana ). Ja mam 631 po tuningu bardzo fajny karabinek. Lecz sądzę, że 634 ma trochę więcej Julów i chyba będzie lepsza. Co do lunety to mam 3-9x32 strzelam od 5-60m i zoom sprawdza się idealnie.
Pozdrawiam: Mateusz
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Tak tylko 634 plus poprawki (bo też są konieczne) plus lupka to około 1000zł.To tylko zależy od kupującego i jego portfela.Z 631 z nowszą osadą strzelałem bardzo długo i nic złego nie powiem,ale miałem jakiś nie dosyt (może jakiś dziwny jestem).Mi się wydaje,że na pierwszy karabinek powinno się wybierać taki,z którego bezproblemowo można strzelać zarówno na 10 jak i na 50m (karabinek lekko pod limitem,aby na 50m nie brać jakiś wielkich poprawek),jak bakcyl wciągnie (nie zawsze tak jest),taki karabinek daje nam jakiś obraz w jakim kierunku ciągnąć to hobby (czy większą frajdę daje nam pykanie do figurek na 30-50m,czy wolimy dziurawienie tarczy na 10m).Opanowanie takiego "twardego" w obyciu karabinka w przyszłości daje tylko pozytywne rezultaty,przy ewentualnej przesiadce na coś innego(cos mniej kopiącego lub bez odrzutowego).Takie moje zdanie kropka.
Tym postem wyłamię się ponad wszystkie standardy. Proponuję jako pierwszą wiatrówkę zakup wyrobu wiatrówkopodobnego. Zapłacić 50zł na jakimś bazarze i zobaczyć jak wciągnie chinke o kolano i na śmietnik, a wtedy inwestować. Bo jak nie podpasuje to szkoda "wywalić" 700zł. Ja też od takiej zacząłem.
PS.: Tylko chinka koniecznie łamana. Luz na lufie to pewność, ale palce całe.
Pozdrawiam: Mateusz
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Wyroby "wiatrówkopodobne" mam za sobą, nastrzelałem się z chinoli za 50 zł i ze starego rozklekotanego Łucznika Pierwszego bakcyla mam połkniętego, teraz chciałem spróbować czegoś lepszego (na miarę mojego portfela)
A na gratisy się nie napalam ale widzę że ten zestaw ma dobrą cenę. Spoko, szukam dalej..
Jak pogoda dopisze umów się z kolegami z forum na Bemowo,tam cię ugoszczą,dadzą popykać z różnych sprzętów i dobrze doradzą.Decyzję i tak podejmiesz sam,a jak bakcyl połknięty to pewnie na jednym sprzęcie się nie skończy .
DZIKIslupsk pisze:Ja zaproponuję w 100% slavię(kurcze powoli zmieniam się w Hiszpana
Ja też zaproponuję slavię 634 , zważywszy , że używę w bardzo dobrym stanie można "łyknąć" już za 450 zł , a i strzelanie z niej nie zniechęca do tego hobby. Druga sprawa , to to , że Slavia 634 jest niejako najbardziej uniwersalnym karabinem do rekreacji.Bo to i do tarczy i do puszek i na zawody ...
Mateusz ... jak będzie dwóch Hiszpanów , to już na pewno wywalą nas z tego forum ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
...i dzieje się, jak przewidziałem...co to znaczy "na początek" ?...kto określa "środek", kto stwierdza " o to już, teraz mogę mieć coś prawdziwego"...
green_thunder pisze:..i dzieje się, jak przewidziałem.
... to zaproponuj "coś" od siebie , a nie baw się w medium ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Wyręczę Roberta i dopiszę; kup BSA
A tak serio to najlepszą radę dostałeś pierwszą od Starszego Pana.
W niedzielę będzie na Bemowie Slavia 634 (Dariusz już się odezwał), a może też BSA Supersport, Lighting. Może hatsan przyjedzie i napewno wiele innych.
Pogadasz bezpośrednio z użytkownikami, postrzelasz, porównasz i sam podejmiesz decyzję, który Ci najbardziej pasuje.
Proszę kontaktować się tylko na mail: slavek_t@interia.pl
Nie wchodzę na forum Darasa i nie odpisuję na PW