Karabinek do 700 zł

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

pablorudnik pisze:
JesperKyd pisze:Można taką postrzelać prosto z pudełka a nie zaczynać od generalnego remontu karabinka .
Pewnie masz rację,ale ta kbks-owa osada ma ergonomię jak dla mnie kija od szczotki.
Z otwartych można postrzelać.
Slavia i małe HW też nie grzeszą pod tym względem. A Diana mi się bardziej podoba od wymienionych. :)
Kwestia gustu.

PS. Zawsze można jakąś sklejkę zamontować. :)
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Xmaz

Post autor: Xmaz »

Zestaw od Pawła bez pośredniego allegro o 60 PLN tańszy :)

LINK
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

To i ja dołożę swoje 3 grosze. Ja zaproponuję w 100% slavię(kurcze powoli zmieniam się w Hiszpana :mrgreen: ). Ja mam 631 po tuningu bardzo fajny karabinek. Lecz sądzę, że 634 ma trochę więcej Julów i chyba będzie lepsza. Co do lunety to mam 3-9x32 strzelam od 5-60m i zoom sprawdza się idealnie.
Pozdrawiam: Mateusz
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

DZIKIslupsk pisze:To i ja dołożę swoje 3 grosze. Ja zaproponuję w 100% slavię
Taki młody a już go na maniaka Slavi przerobili... :)
To groźna pandemia dla otoczenia już jest. :P

Xmaz mam dla Ciebie dobrą radę. Nie napalaj się na "gratisy" w zestawie.
Postrzelaj z chłopakami, pomacaj i popatrz i wtedy zdecyduj co chcesz.
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
pablorudnik

Post autor: pablorudnik »

Tak tylko 634 plus poprawki (bo też są konieczne) plus lupka to około 1000zł.To tylko zależy od kupującego i jego portfela.Z 631 z nowszą osadą strzelałem bardzo długo i nic złego nie powiem,ale miałem jakiś nie dosyt (może jakiś dziwny jestem).Mi się wydaje,że na pierwszy karabinek powinno się wybierać taki,z którego bezproblemowo można strzelać zarówno na 10 jak i na 50m (karabinek lekko pod limitem,aby na 50m nie brać jakiś wielkich poprawek),jak bakcyl wciągnie (nie zawsze tak jest),taki karabinek daje nam jakiś obraz w jakim kierunku ciągnąć to hobby (czy większą frajdę daje nam pykanie do figurek na 30-50m,czy wolimy dziurawienie tarczy na 10m).Opanowanie takiego "twardego" w obyciu karabinka w przyszłości daje tylko pozytywne rezultaty,przy ewentualnej przesiadce na coś innego(cos mniej kopiącego lub bez odrzutowego).Takie moje zdanie kropka.
:) FWB 300s U + Leapers 3-9x40 TF2 :)
Awatar użytkownika
DZIKIslupsk
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: DZIKIslupsk »

Tym postem wyłamię się ponad wszystkie standardy. Proponuję jako pierwszą wiatrówkę zakup wyrobu wiatrówkopodobnego. Zapłacić 50zł na jakimś bazarze i zobaczyć jak wciągnie chinke o kolano i na śmietnik, a wtedy inwestować. Bo jak nie podpasuje to szkoda "wywalić" 700zł. Ja też od takiej zacząłem.
PS.: Tylko chinka koniecznie łamana. Luz na lufie to pewność, ale palce całe.
Pozdrawiam: Mateusz
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12
Xmaz

Post autor: Xmaz »

Wyroby "wiatrówkopodobne" mam za sobą, nastrzelałem się z chinoli za 50 zł i ze starego rozklekotanego Łucznika :) Pierwszego bakcyla mam połkniętego, teraz chciałem spróbować czegoś lepszego (na miarę mojego portfela) :)

A na gratisy się nie napalam ;) ale widzę że ten zestaw ma dobrą cenę. Spoko, szukam dalej..
Awatar użytkownika
pablorudnik

Post autor: pablorudnik »

Jak pogoda dopisze umów się z kolegami z forum na Bemowo,tam cię ugoszczą,dadzą popykać z różnych sprzętów i dobrze doradzą.Decyzję i tak podejmiesz sam,a jak bakcyl połknięty to pewnie na jednym sprzęcie się nie skończy :mrgreen: .
:) FWB 300s U + Leapers 3-9x40 TF2 :)
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

Xmaz pisze:Wyroby "wiatrówkopodobne" mam za sobą, nastrzelałem się z chinoli za 50 zł i ze starego rozklekotanego Łucznika
Kuba IMHO nawet stary i rozklekotany Łucznik to wiatrówka :! ;)
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

DZIKIslupsk pisze:Ja zaproponuję w 100% slavię(kurcze powoli zmieniam się w Hiszpana
Ja też zaproponuję slavię 634 , zważywszy , że używę w bardzo dobrym stanie można "łyknąć" już za 450 zł , a i strzelanie z niej nie zniechęca do tego hobby. Druga sprawa , to to , że Slavia 634 jest niejako najbardziej uniwersalnym karabinem do rekreacji.Bo to i do tarczy i do puszek i na zawody ... :P

Mateusz ... jak będzie dwóch Hiszpanów , to już na pewno wywalą nas z tego forum ... :mrgreen:
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...i dzieje się, jak przewidziałem...co to znaczy "na początek" ?...kto określa "środek", kto stwierdza " o to już, teraz mogę mieć coś prawdziwego"... :shock:
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

green_thunder pisze:..i dzieje się, jak przewidziałem.
... to zaproponuj "coś" od siebie , a nie baw się w medium ... :P
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

Nic nie będę proponował, dajcie Kubie możliwość osobistego wyboru, a nie przymus na odległość.
Awatar użytkownika
slavek_t

Post autor: slavek_t »

Wyręczę Roberta i dopiszę; kup BSA ;)
A tak serio to najlepszą radę dostałeś pierwszą od Starszego Pana.
W niedzielę będzie na Bemowie Slavia 634 (Dariusz już się odezwał), a może też BSA Supersport, Lighting. Może hatsan przyjedzie i napewno wiele innych.
Pogadasz bezpośrednio z użytkownikami, postrzelasz, porównasz i sam podejmiesz decyzję, który Ci najbardziej pasuje.
Proszę kontaktować się tylko na mail: slavek_t@interia.pl
Nie wchodzę na forum Darasa i nie odpisuję na PW
Awatar użytkownika
green_thunder

Toż o tym piszę...