Prośba o poradę w doborze pokrowca

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Do "rakowej" diana jest też za długa, używałem jej do c-2240:
http://bron.iweb.pl/album_pic.php?pic_id=498
Awatar użytkownika
bastek_34_WALCZ

Post autor: bastek_34_WALCZ »

Osiąganie zwycięstwa w zwykły sposób nie stanowi szczytu osiągnięć. Sun Tzu
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

O i to co proponuje ci Bastek to myslę że było by to.
Diablik + Waver v10 2-10x38
lukk

Post autor: lukk »

wygląda obiecująco. Ciekawe czy w takim wędkarskim pokrowcu 2 komorowym można by w miarę bezpiecznie dwa karabinki przenosić, np. w takim: http://arnal-fishing.abc24.pl/default.a ... top_sklepu
Prawie dwie główne kieszenie na karbiny, boczna większa na pistolet, a boczna mała na śrucik i inne drobiazgi :mrgreen:
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Taki dwu to sam bym kupił.. trza zacząć, przestać na piwo chodzić :(
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Nelo pisze: trza zacząć, przestać na piwo chodzić
... :mrgreen: ... trza przestać je kupować ... od niechodzenia , tylko nogi odpoczną ... :mrgreen:
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
Nelo

Post autor: Nelo »

Tyle że ja słabą silną wole mam. ;)
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Nelo pisze:Tyle że ja słabą silną wole mam.
To i zapewne nie chciałoby Ci się tachać jednocześnie dwóch karabinków ... :/ ... już to swego czasu przerabiałem. Łatwiej nieść dwa osobno , niż dwa , czy trzy w jednym pokrowcu. Ten futerał jest zbyt cienki by karabinki się o siebie nie obtarły , a jak wypełnisz dodatkowo gąbką , to stworzysz wielki nieporęczny tobół ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
AndrzejKr

Post autor: AndrzejKr »

Przemek dobrze prawi. Wygodniej będzie karabinek umieścić w zgrabnym pokrowcu na ramię a pistol w oddzielnym (torbie , etui).

Co do pokrowca - jestem przeciwnikiem przerostu formy nad treścią. Do Sławki i S400 (z kompaktowym celownikiem) najlepiej spisywał się pokrowiec z Allegro za 28 PLN. Jest wykonany z naprawdę solidnej kordury , zabezpieczony pianką i wyściełany gładkim materiałem, z dobrym grubym suwakiem.
W drodze na zawody sprzęt często upchany w bagażniku "pod korek" nigdy tego nie odczuł. Dodatkowo karabinek łatwo wsunąć -wyjąć , łatwo też wytrzepać z nawianego do wnętrza piachu, czego nie mogę powiedzieć o strzępiących się gąbczastych "zębach rekina".

Teraz do większego celownika używam pokrowca litewskiej firmy Jagtekas podobny to tego :

http://silva.pl/product_info.php?manufa ... cts_id=461

jakość materiałów i wykonania gwarantuje wieloletnie intensywne użytkowanie , a suwak jest wręcz niezniszczalny.
AA S400 ; ProSport ; Weaver 3-9/40 ; Weaver 4,5-14/40 Grand Slam
Awatar użytkownika
Starszy_Pan

Post autor: Starszy_Pan »

Mam pokrowiec na dwie sztuki firmy Bistana.
Wykonanie - super, wygląd - również, ale... jak włożę do niego Iża i Sharpa - zaczyna być ciężko :! :! Ostatnio pod takim zestawem urwało się mocowanie pasa naramiennego (wg. mnie błąd szycia).
Ostatnio "zdobyłem" parę pokrowców od tzw. rollapów. W jednym doskonale mieści się składane krzesełko a w drugim Iżyk - po zdjęciu kolby ;)
Reasumując - nie polecam pokrowców wielokomorowych :! :!
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik