Do "rakowej" diana jest też za długa, używałem jej do c-2240:
http://bron.iweb.pl/album_pic.php?pic_id=498
Prośba o poradę w doborze pokrowca
Moderator: Hiszpan63
-
-
wygląda obiecująco. Ciekawe czy w takim wędkarskim pokrowcu 2 komorowym można by w miarę bezpiecznie dwa karabinki przenosić, np. w takim: http://arnal-fishing.abc24.pl/default.a ... top_sklepu
Prawie dwie główne kieszenie na karbiny, boczna większa na pistolet, a boczna mała na śrucik i inne drobiazgi
Prawie dwie główne kieszenie na karbiny, boczna większa na pistolet, a boczna mała na śrucik i inne drobiazgi
-
-
- Ściepnik
... ... trza przestać je kupować ... od niechodzenia , tylko nogi odpoczną ...Nelo pisze: trza zacząć, przestać na piwo chodzić
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
-
-
- Ściepnik
To i zapewne nie chciałoby Ci się tachać jednocześnie dwóch karabinków ... ... już to swego czasu przerabiałem. Łatwiej nieść dwa osobno , niż dwa , czy trzy w jednym pokrowcu. Ten futerał jest zbyt cienki by karabinki się o siebie nie obtarły , a jak wypełnisz dodatkowo gąbką , to stworzysz wielki nieporęczny tobół ...Nelo pisze:Tyle że ja słabą silną wole mam.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
-
Przemek dobrze prawi. Wygodniej będzie karabinek umieścić w zgrabnym pokrowcu na ramię a pistol w oddzielnym (torbie , etui).
Co do pokrowca - jestem przeciwnikiem przerostu formy nad treścią. Do Sławki i S400 (z kompaktowym celownikiem) najlepiej spisywał się pokrowiec z Allegro za 28 PLN. Jest wykonany z naprawdę solidnej kordury , zabezpieczony pianką i wyściełany gładkim materiałem, z dobrym grubym suwakiem.
W drodze na zawody sprzęt często upchany w bagażniku "pod korek" nigdy tego nie odczuł. Dodatkowo karabinek łatwo wsunąć -wyjąć , łatwo też wytrzepać z nawianego do wnętrza piachu, czego nie mogę powiedzieć o strzępiących się gąbczastych "zębach rekina".
Teraz do większego celownika używam pokrowca litewskiej firmy Jagtekas podobny to tego :
http://silva.pl/product_info.php?manufa ... cts_id=461
jakość materiałów i wykonania gwarantuje wieloletnie intensywne użytkowanie , a suwak jest wręcz niezniszczalny.
Co do pokrowca - jestem przeciwnikiem przerostu formy nad treścią. Do Sławki i S400 (z kompaktowym celownikiem) najlepiej spisywał się pokrowiec z Allegro za 28 PLN. Jest wykonany z naprawdę solidnej kordury , zabezpieczony pianką i wyściełany gładkim materiałem, z dobrym grubym suwakiem.
W drodze na zawody sprzęt często upchany w bagażniku "pod korek" nigdy tego nie odczuł. Dodatkowo karabinek łatwo wsunąć -wyjąć , łatwo też wytrzepać z nawianego do wnętrza piachu, czego nie mogę powiedzieć o strzępiących się gąbczastych "zębach rekina".
Teraz do większego celownika używam pokrowca litewskiej firmy Jagtekas podobny to tego :
http://silva.pl/product_info.php?manufa ... cts_id=461
jakość materiałów i wykonania gwarantuje wieloletnie intensywne użytkowanie , a suwak jest wręcz niezniszczalny.
AA S400 ; ProSport ; Weaver 3-9/40 ; Weaver 4,5-14/40 Grand Slam
-
Mam pokrowiec na dwie sztuki firmy Bistana.
Wykonanie - super, wygląd - również, ale... jak włożę do niego Iża i Sharpa - zaczyna być ciężko Ostatnio pod takim zestawem urwało się mocowanie pasa naramiennego (wg. mnie błąd szycia).
Ostatnio "zdobyłem" parę pokrowców od tzw. rollapów. W jednym doskonale mieści się składane krzesełko a w drugim Iżyk - po zdjęciu kolby
Reasumując - nie polecam pokrowców wielokomorowych
Wykonanie - super, wygląd - również, ale... jak włożę do niego Iża i Sharpa - zaczyna być ciężko Ostatnio pod takim zestawem urwało się mocowanie pasa naramiennego (wg. mnie błąd szycia).
Ostatnio "zdobyłem" parę pokrowców od tzw. rollapów. W jednym doskonale mieści się składane krzesełko a w drugim Iżyk - po zdjęciu kolby
Reasumując - nie polecam pokrowców wielokomorowych
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
*/ CPR=CustomPabloRudnik