Witka,
Czas na ciąg dalszy tematu, a mianowicie Slavii należało się drugie życie. Oksyda nie była ładna, luz na lufie i odkręcająca się śruba trzymająca lufę. DOŚĆ!!

Zebrałem troszkę kasy. I po ustaleniach wiatrówka trafiła do Darasa. Co On tam "namieszał" przedstawię słowem pisanym i fotkami. Więc do rzeczy:
Paczka nadeszła dzisiaj:

Czas na rozpakowanie:

Czas na pracę nożem nie mało cięcia było, ale warto:

Ufffff jest wreszcie coś drewnianego:

I w tym momencie dobrze, że byłem sam w domu bo padło nie cenzuralne słowo na 5 liter:

Ale ona ładniutka i.... właśnie taką chciałem jest idealna, żeby jeszcze tylko strzelała:

Teraz oba profile:

I ty była mała przerwa bo poszedłem szukać imbus. Strych- nie ma Piwnica- nie ma. Ale u babci w garażu zwykłego imbusika nie znalazłem, ale taki troszkę cudaczny sprzęt. Grunt, że dokręcić się udało

Teraz krótki foto-reportaż z montowania tłumika:

Tłumik już jest. To teraz trzeba bliżej przyjrzeć się mojemu prezentowi, który to dostałem na 15 urodziny. Lunetę od rodziców i babci, a montaż od sióstr.

Montaż specjalnie na 13mm szynę firmy Sports Match

Celownik optyczny Leapers Golden Image 3-9x32 AO MD TS

Mam już wszystko to sadzamy lupę. Najpierw odtłuszczamy szynę:

Teraz montaż i lupka wskakuje na niego:

A taki jest prześwit między lupką, a złomem:

Podsumowując Daras zrobił:
-oksyda
-obcinka lufy + korona
-tłumik
-wyeliminowanie luzu z lufy
- nie odkręcanie się śrubki(to jeszcze sprawdzimy)
To na tyle. Jak dla mnie jest idealna. Niestety nie strzelałem bo nie było kiedy, ale na dniach to nadrobię. i zdam relację. może nawet tarczkę dodam kto wie kto wie?
Kilka fotek pojadę w plener będą lepsze 100x lepsze:
Z tego miejsca chciałbym serdecznie podziękować:
Hiszpan63 za pomoc w wyborze lupki i montażu.

Daras za solidne i bardzo estetyczne wykonanie pracy. I za to, że zniusł te 100 000 PW wysyłanych przeze mnie.

Oraz Wszystkim użytkownikom forum za ogólną pomoc.

Pozdrawiam: Mateusz
Bo zaczyna się zabawa...
CZ 550 Ebony Edition + Swarovski Z4i 2,5-10x56
ZH 304 + Zeiss 2,5-10x52
Iż 12