Co zrobić ?

Wszystkie typy wiatrówek sprężynowych

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
herbet

Post autor: herbet »

Sentyment nie wygasł ale ostrożniejszy jestem :mrgreen: Zrobię niedługo testy porównawcze na skupienie- lider i kral ,oba .22 ciekawe ...
hatsan85/gamonitsu3-9x40/
Młot pneumatyczny MAC-40J
koruss89

Post autor: koruss89 »

No pamietam stres jak sie sruta wkladalo
Dyszka i do przodu ;)
Kral 02 Wood 4.5 Tuning GAMO 9X32
Sharp Innova 5.5 Leapers 3-9x32 AO
Crosman 357, BLOW POWER AIR 4.5
Chineczka 4.5
Awatar użytkownika
herbet

Kilka tysięcy pelletek ładowałem nie trzymając naciągu :/ brrr ...-Jak teraz pomyślę o tym wypadku z b3.
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Ten wypadek z obcięciem palca zdarzył się tylko jeden i do końca nie jestem przekonany, że nie było tam winy użytkownika. Może mała nieuwaga, nie do końca naciągnięta sprężyna, tak na prawdę nie wiadomo. Nie jestem obrońcą tych wiatrówek, bo tak naprawdę trudno nazwać ten sprzęt wiatrówką, ale sami przyznajcie ile razy wiatrówka Wam sama wystrzeliła bo spust był na siadnięcie komara, albo lufa przy naciąganiu wyślizgnęła się z ręki. wystarczyło tylko wtedy trzymać palce nie tam gdzie trzeba i wypadek gotowy.
guntuning.com
Awatar użytkownika
januszmariusz

Post autor: januszmariusz »

daras pisze:Ten wypadek z obcięciem palca zdarzył się tylko jeden i do końca nie jestem przekonany, że nie było tam winy użytkownika. Może mała nieuwaga,
Podzielam twoje zdanie , sam przez 3-y lata strzelałem z podobnego karabinka (Norconia Germany Master) takie samo kotwiczenie tłoka jak Liderze i nie miałem żadnych przykrych doświadczeń :)
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

daras pisze:wiatrówka Wam sama wystrzeliła bo spust był na siadnięcie komara, albo lufa przy naciąganiu wyślizgnęła się z ręki. wystarczyło tylko wtedy trzymać palce nie tam gdzie trzeba i wypadek gotowy.
To się akurat tyczy dosłownie wszystkich wiatrówek , jakie by one nie były(oczywiście nie PCP).
daras pisze:Ten wypadek z obcięciem palca zdarzył się tylko jeden i do końca nie jestem przekonany, że nie było tam winy użytkownika.
Wielce to prawdopodobne jak i w wielu innych przypadkach. Posiadanie niechińskiej wiatrówki lub z tzw. wyższej półki nie zwalnia z uwagi co się robi. Szkoda tylko że takie opinie bez konsekwencji , można wypowiaadać tylko na Naszym Forum. Ten wypadek jest przytaczany przy okazji dyskusji o wiatrówkach chińskich , wcale niekoniecznie z bocznym czy dolnym naciągiem. Taki dyżurny argument , gdy brak argumentów :P
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

Ja sobie chinką krzywdy nie zrobiłem (prawie) ale podchodzę do nich z dużą ostrożnością zwłaszcza po lekturze opisów wypadków.
Strzelać się da. Uniknąć wypadku też. Jak ze wszystkim - trzeba to robić z głową.
Awatar użytkownika
herbet

No no ale niestety wyraźny mam dystans teraz do lidera... W dużym stopniu to upośledza nastrój przy strzelaniu...a szkoda bo lufa widać niezła jest jak na chinola... przy słabszej sprężynce można się pobawić nawet i do zapałki dał się trafić z 5m.Awarii żadnej nigdy nie miał... :P
Awatar użytkownika
Ur.
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Ur. »

Ja tam, nawet jak FWB 300 ładuję, to z ręką przełożoną między dźwignię i korpus.
A ma to przecie multum zabezpieczeń... a i stal innej jakości.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.