Co zrobić ?
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
-
- -#Złoty Dobromir
Ten wypadek z obcięciem palca zdarzył się tylko jeden i do końca nie jestem przekonany, że nie było tam winy użytkownika. Może mała nieuwaga, nie do końca naciągnięta sprężyna, tak na prawdę nie wiadomo. Nie jestem obrońcą tych wiatrówek, bo tak naprawdę trudno nazwać ten sprzęt wiatrówką, ale sami przyznajcie ile razy wiatrówka Wam sama wystrzeliła bo spust był na siadnięcie komara, albo lufa przy naciąganiu wyślizgnęła się z ręki. wystarczyło tylko wtedy trzymać palce nie tam gdzie trzeba i wypadek gotowy.
guntuning.com
-
Podzielam twoje zdanie , sam przez 3-y lata strzelałem z podobnego karabinka (Norconia Germany Master) takie samo kotwiczenie tłoka jak Liderze i nie miałem żadnych przykrych doświadczeńdaras pisze:Ten wypadek z obcięciem palca zdarzył się tylko jeden i do końca nie jestem przekonany, że nie było tam winy użytkownika. Może mała nieuwaga,

pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
-
- Ściepnik
To się akurat tyczy dosłownie wszystkich wiatrówek , jakie by one nie były(oczywiście nie PCP).daras pisze:wiatrówka Wam sama wystrzeliła bo spust był na siadnięcie komara, albo lufa przy naciąganiu wyślizgnęła się z ręki. wystarczyło tylko wtedy trzymać palce nie tam gdzie trzeba i wypadek gotowy.
Wielce to prawdopodobne jak i w wielu innych przypadkach. Posiadanie niechińskiej wiatrówki lub z tzw. wyższej półki nie zwalnia z uwagi co się robi. Szkoda tylko że takie opinie bez konsekwencji , można wypowiaadać tylko na Naszym Forum. Ten wypadek jest przytaczany przy okazji dyskusji o wiatrówkach chińskich , wcale niekoniecznie z bocznym czy dolnym naciągiem. Taki dyżurny argument , gdy brak argumentówdaras pisze:Ten wypadek z obcięciem palca zdarzył się tylko jeden i do końca nie jestem przekonany, że nie było tam winy użytkownika.

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
No no ale niestety wyraźny mam dystans teraz do lidera... W dużym stopniu to upośledza nastrój przy strzelaniu...a szkoda bo lufa widać niezła jest jak na chinola... przy słabszej sprężynce można się pobawić nawet i do zapałki dał się trafić z 5m.Awarii żadnej nigdy nie miał... 

hatsan85/gamonitsu3-9x40/
Młot pneumatyczny MAC-40J
Młot pneumatyczny MAC-40J
-
- Ściepnik