Taka tam al-tarczka
Moderatorzy: Hiszpan63, SlaweQ
-
NA krety na pewno, na lisy pewnie też (podobna budowa ciała).
Koty spieprzają przed nim bo jest głośny jak każdy jajnik, ale gwarantuje Ci że kot w stanie skrajnego zagrożenia przestaje uciekać (zwłaszcza jak nie ma gdzie).
Pies jak to pies ma taktykę podbiegania z wrzaskiem do ofiary, zatrzymuje się i zaczyna agresywnie skakać, symulować ataki. Kot jest dużo szybszy (zwłaszcza taki co biega samopas), a psie nosy są bardzo czułym narządem na ból, a kot o tym wie i drastycznie pieści je:mrgreen:
Koty spieprzają przed nim bo jest głośny jak każdy jajnik, ale gwarantuje Ci że kot w stanie skrajnego zagrożenia przestaje uciekać (zwłaszcza jak nie ma gdzie).
Pies jak to pies ma taktykę podbiegania z wrzaskiem do ofiary, zatrzymuje się i zaczyna agresywnie skakać, symulować ataki. Kot jest dużo szybszy (zwłaszcza taki co biega samopas), a psie nosy są bardzo czułym narządem na ból, a kot o tym wie i drastycznie pieści je:mrgreen:
Hatsan85 + PP 4x32AO
Qb78 + Hawke Eclipse 4x32
-
-
-
Ok nie chodziło mi o to ,że psy są głupawe ,bo sam mam Owczarka Niemieckiego i byłem kiedyś przewodnikiem .... chciałem powiedzieć ,że psy gonią kota ,jeśli kot ucieka a potem są w szoku ,że kot warczy i ciachnie pazurem
Mam 3 koty i Owczarka i nie chciałbym być w skórze tego ,kto bez pozwolenia psa weżmie kota na ręce
razem śpią ,tulą się do siebie i piją z jednej miski -najlepsi kumple hehehe 

Falcon 25Cs+Leapers 3x9-40AO R/G
-
No to piękne jest. Ja mam tylko kota, ale ma przynajmniej jednego psiego kumpla.
Ciekawi mnie to jak kot wyczuwa że pies może mu krzywdę zrobić, w tedy spieprza gdzie pieprz rośnie, a jak wyczuje że pies jest nie pewny, nie da psiakowi spokoju.
Zastanawia mnie też jak zupełnie odmienne rasy i zachowaniach kompletnie różniących się,
np. merdanie ogonem u psa znaczy radość, u kota wściekłość, lub pokazania władzy na terenie (jeśli machnięcia w pionie są). Warczenie - to psia groźba, mruczenie - kocie wyznanie miłości. Nawet głupie mrugnięcie znaczy co innego. A takie dwa zwierzaki potrafią się kochać i spędzić ze sobą całe życie, nawet jeśli nie znają się od urodzenia.
I ja się zastanawiam co robić w przyszłości.... każdy mi mówi zostań weterynarzem. Ok, ale jeszcze trzeba się na studia dostać.
Ciekawi mnie to jak kot wyczuwa że pies może mu krzywdę zrobić, w tedy spieprza gdzie pieprz rośnie, a jak wyczuje że pies jest nie pewny, nie da psiakowi spokoju.
Zastanawia mnie też jak zupełnie odmienne rasy i zachowaniach kompletnie różniących się,
np. merdanie ogonem u psa znaczy radość, u kota wściekłość, lub pokazania władzy na terenie (jeśli machnięcia w pionie są). Warczenie - to psia groźba, mruczenie - kocie wyznanie miłości. Nawet głupie mrugnięcie znaczy co innego. A takie dwa zwierzaki potrafią się kochać i spędzić ze sobą całe życie, nawet jeśli nie znają się od urodzenia.
I ja się zastanawiam co robić w przyszłości.... każdy mi mówi zostań weterynarzem. Ok, ale jeszcze trzeba się na studia dostać.

Hatsan85 + PP 4x32AO
-
Nelo ...powiem Ci tak -psa mam od 11 lat koty od 4-5 lat.Mój pies zareagował tak jak powinien "PSI FUNKCJONARIUSZ" popatrzył sie na mnie ,czekając na komende... komenda nie padła i zauważył ,że koty najpierw 2 a potem dołączył jeszcze jeden- nie robią niczego głupiego.Obwąchał koty ,i dopuscił do miski z wodą.Koty zobaczyły ,że nic im nie grozi więc po 2 dniach ,wtuliły sie w psa i zasnęły
Musiałbyś zobaczyc minę psa
Teraz nie mogą bez siebie żyć.Hehehehe kiedyś sąsiad wziął kotka na ręce i go głaskał ...mój pies usiadł koło sasiada i patrzył sie na mnie błagalnym wzrokiem ,mówiąc mi Duży ,pozwól mi na to do czego mnie szkolono .Do dzisiaj nie mam pojęcia jak sie dogadały .Jesteśmy tylko durnowatymi ludzmi i wiele jeszcze musimy sie nauczyć od zwierząt...Zawsze sie śmieje z tego kto sie chwali ,że jest świetnym myśliwym .....niech poobserwuje wilki,wtedy stwierdzi ,że jego MYŚLIWSTWO ma się do prawdziwego polowania jak PICIE W SZCZAWNICY do SZCZANIA W PIWNICY. Od 20 lat zajmuje sie zwierzakami i myśle sobie ,że nie znam ich wcale
'

'
Falcon 25Cs+Leapers 3x9-40AO R/G
-
-
-
-
-
-
No chyba że masz to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Karabin_pr ... rny_wz._35 

...+BT3-9x40DOA600
Hatsan55(II)