Wiem,ale pomijając wygląd (rzecz gustu-mnie S-400 bardzo sie podoba),dla mojego sąsiada ważny był manometr i ilośc strzałów z kartusza. A tu raczej Cz nie podskoczy AAJerzyL pisze:cz200s. widzialem ostatnio za 1200 zl nie potrzebujesz zestawu/

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
CZ20FS Hunter. Nie powala wyglądem, ale zrobiona przez Michała ( Kurierex ) strzela perfekcyjnie. Łoże zawsze można zmienić. 1500 czy 1300 za karabinek i butelka 300 bar. do 200tys spokojnie. Teraz CZ wypuściła kartusze dłuższę o parenaście cm, więc Hunter to idealna propozycja. Mam to i sobie chwalę, główki z zapałek spadaja na 20m - na 25, 50 jeszcze nie prubowałem - nie byłem na strzelnicyCortez pisze:Wiem,ale pomijając wygląd (rzecz gustu-mnie S-400 bardzo sie podoba),dla mojego sąsiada ważny był manometr i ilośc strzałów z kartusza. A tu raczej Cz nie podskoczy AAJerzyL pisze:cz200s. widzialem ostatnio za 1200 zl nie potrzebujesz zestawu/
Szybciutko wyczaruj i czas i pogodę , a ten karabinek bardzo pozytywnie Cię zaskoczy ...ahael pisze: Mam to i sobie chwalę, główki z zapałek spadaja na 20m - na 25, 50 jeszcze nie prubowałem - nie byłem na strzelnicy
W tej CZ-ce nawet specjalnie nie ma co grzebać .... strzelałem u Michała z pudełkowej ; nawet do spustu nie można było się przyczepić , a wygląd ... steyer też paskuda , a wszyscy chcą miećahael pisze: Nie powala wyglądem, ale zrobiona przez Michała ( Kurierex ) strzela perfekcyjnie.
No kolego 4-ta tarcza ( AirBench ) na 20m to 242/250pktHiszpan63 pisze:Szybciutko wyczaruj i czas i pogodę , a ten karabinek bardzo pozytywnie Cię zaskoczy ...ahael pisze: Mam to i sobie chwalę, główki z zapałek spadaja na 20m - na 25, 50 jeszcze nie prubowałem - nie byłem na strzelnicy
W tej CZ-ce nawet specjalnie nie ma co grzebać .... strzelałem u Michała z pudełkowej ; nawet do spustu nie można było się przyczepić , a wygląd ... steyer też paskuda , a wszyscy chcą miećahael pisze: Nie powala wyglądem, ale zrobiona przez Michała ( Kurierex ) strzela perfekcyjnie.I faktycznie dłuższy kartusz , to strzał w dziesiątkę ....
Witajgreen_thunder pisze:A kto tak twierdziahael pisze:bo 20m to nic dla PCP.![]()
PCP to po prostu karabinek, na 20 też można pudłowac...Umiejętności, strzelec i karabin, to dopiero komplet, dystans mniej ważny (vide - strzelanie olimpijskie).
CZ200FS HUNTER made by KuriereXgreen_thunder pisze:Może chodzi o fokusowanie lupki, bo karabinowi wszystko jedno.
Przefokusowanieahael pisze:Co to jest te przefuksowanie lunety że tak zapytam..?
Zaraz dostane po pysku postami.. bo 20m to nic dla PCP.
A ja z 16 J- owej sprężyny strzelałem w biurze na dystansie do 9,5 mbonzoo pisze: no to co ja mam powiedzieć jak strzelam w piwnicy z PCP na 8m
Kolega ahael dużo czyta beżowego , tam wielu takich twardzieli. Ja podziwiam tylko Kolegę Stworek , który " specjalizuje się " w strzelectwie dalekodystansowym i ma bardzo wiarygodne wyniki.bonzoo pisze:Może komuś chodziło o to, że to "za krótki" dystans na "prawdziwy" test. PRAWDZIWI TWARDZIELE I ZAWODOWCY testują skupienie karabinka wyłącznie, na dystansie powyżej 40m I na 100m pewnie maja skupienie przykrywane 10 groszówką.
Ja też nie bywambonzoo pisze:Tylko szkoda, że nigdy ich na żadnych zawodach nie widuję, bo chętnie bym porównał ich wyniki z moimi.
I masz rację , aby wykonać taki test musiałyby zaistnieć idealne warunki , a rola strzelca sprowadzałaby się do uruchomienia procesu(naciśnięcia spustu)bonzoo pisze:Ja nie cierpię strzelać na skupienie. Dla mnie to nie jest test na skupienie tylko test strzelca.
Dokładnie ! Strzelać trzeba , czerpiąc przyjemność , dla siebie ... nie dla otoczeniagreen_thunder pisze:...Umiejętności, strzelec i karabin, to dopiero komplet, dystans mniej ważny