Beretta Px4 Storm czy Walther CP99 Compact co kupic?

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

birut

Post autor: birut »

Logan o taka odpowiedz mi chodzilo,jezeli chodzi o predkosc wylotowa.
Ja dobrze wiem ,ze to co podaje producent to trzeba patrzec z przymruzeniem oka.
\nikt nie udzielil mi takiej rzeczowej odpowiedzi,bo caly czas pystalem jak obie wiatrowki maja sie w praktyce,teraz wiem ,ze jest podobnie ,a nawet na korzysc compacta.
Znalazlem sklep w bydzi gdzi emaja oba ,cale szczescie.
Ide pomacam,kupie na 100% dzisiaj ale dzieki Loganowi jeszcze nie wiem co ,opisze pierwsze wrazenia wieczorem.
Dla niewtajemniczonych w bydzi sa dwa sklepy z tymi wiatrowkami.
Planu 6 Letniego 33 oraz Dworcowa .
dzieki za pomoc
Awatar użytkownika
Logan

Post autor: Logan »

Jak będziesz w tym sklepie to od razu kup sobie jakieś okulary ochronne np. Peltory.
Ja co prawda nigdy rykoszetem nie oberwałem ale kulki stalowe lecą jak chcą po trafieniu w twardy cel.

Kup od razu zapas śrutu i CO2 bo wierz mi że to co dają w komplecie na wiele nie starcza. Ciebie oczywiście na razie będzie ograniczać ilość magazynków ale szybko dojdziesz do wniosku że 3 to minimum.

Wniosek nasuwa się jeszcze jeden. Compact jako tańszy pozwala na zakup dodatkowego wyposażenia.
Haenel Suhl 310 - IIWW Rifle Project
HW 25 oddałem żonie...
Awatar użytkownika
bastek_34_WALCZ

a ja powiem inaczej

Post autor: bastek_34_WALCZ »

Niechce pisać co bardziej warto, wiem że jeśli kupie kiedyś jeszcze jakiś pistol to będzie to pca, zero odrzutu, na CO nie trzeba wydawać, można też kupić tańszą wersje chińską na początek. Są pistole oparte na HW i jak niektorzy twierdzą wcale nie są takie złe jak na chinki a opinie są wręcz zadowalające. Ale to takie moje zdanie
Osiąganie zwycięstwa w zwykły sposób nie stanowi szczytu osiągnięć. Sun Tzu
birut

Wybralem jednak Storma.
Bylem w 3sklepach,kazdy mowil ,ze Storm lepszy od compacta.
Gwintowana lufa,wyglad bardziej mi sie podobal na zywo,bo na obrazkach bardziej compact mi odpowiadal.
Strzelac jeszcze nie strzelalem,jutro zamierzam.
Jakie kolki polecacie do tej wiatrowki,podobno musza byc olowiane ,a nie stalowe bo lufa gwintowana,czy to prawda.
Awatar użytkownika
Logan

Post autor: Logan »

Skoro sprzedawcy polecili Ci Storma, oczywiście że Storma bo droższy więc i większa prowizja, to na pewno polecą i dobre kulki. Ja tam w żadnym pistolu CO2 nie używałem ołowianych bo zagniatają się przy wyjściu z magazynka i zdarza im się blokować w lufie. No ale na pewno sprzedawcy wiedzą lepiej.

Tak swoją drogą to w przypadku pistoli na kulki i CO2 gwintowana lufa i tak niewiele zmienia. Przynajmniej tak wynika z mojego doświadczenia.
Haenel Suhl 310 - IIWW Rifle Project
HW 25 oddałem żonie...
birut

Wyczytalem to w gazecie.
Sprzedawcow o to nie pytalem.
Tzn z tym ze jest drozszy ,akurat jeden sklep mial ta spluwe.
A tam gdzie nie mieli mieli compacta i mimo to bardziej polecali storma.
A czy uzywajac kolki nie uszkodze gwintu w lufie.
Ogolni ektorys ze sprzedawcow mi powiedzial ze w gwintowanych lufach nie stosuje sie kolek,ale producent storma uwaza inaczej.
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Kolek czu kulek?
Olej kulki i strzelaj śrutem, skoro jest taka możliwość.