Wiatrówka dla Majki :-)
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- -#Kustosz
-
- Ściepnik
Odgrzebuję temat, ponieważ znów mam nadzieję, że może córa zacznie jeździć na zawody
Z tym, ze teraz chcę jej ułatwić żywot i niech to będzie PCP z przeznaczeniem dla kobiety/juniora.
Karabinek w limicie, kategoria HFT1, masa z lunetą w przedziale 3,5 do 4,0 kg.
Mam wolnego Weavera RV9, więc sprawa optyki byłaby na początek załatwiona.
Jako że PCP to dla mnie czarna magia, to proszę kolegów posiadających takowy sprzęt, o propozycje konkretnych modeli.
Mnie na początek przychodzi CZ200 i AA S200.
Przy czym umówmy się, żeby nie były to propozycje z najwyższej półki, bo kobieta jak wiemy istotą zmienną jest,
a nie chciałbym zostać potem ze sprzętem za kupe kasy, do rekreacyjnego strzelania na działce.

Z tym, ze teraz chcę jej ułatwić żywot i niech to będzie PCP z przeznaczeniem dla kobiety/juniora.
Karabinek w limicie, kategoria HFT1, masa z lunetą w przedziale 3,5 do 4,0 kg.
Mam wolnego Weavera RV9, więc sprawa optyki byłaby na początek załatwiona.
Jako że PCP to dla mnie czarna magia, to proszę kolegów posiadających takowy sprzęt, o propozycje konkretnych modeli.
Mnie na początek przychodzi CZ200 i AA S200.
Przy czym umówmy się, żeby nie były to propozycje z najwyższej półki, bo kobieta jak wiemy istotą zmienną jest,
a nie chciałbym zostać potem ze sprzętem za kupe kasy, do rekreacyjnego strzelania na działce.
Uczę się strzelać od nowa

-
Witaj Sławku
Miałem CZ200 i byłem zadowolony z jej celności. Dla córy pewnie byłaby dobra, tylko kartusz fabryczny w/g mnie ma za malą pojemność. ja miałem z powiększonym do 185cc, na tor powinno wystarczyć. Port ładowania jednostrzalowy, do rekreacji dokupiłem dziesięcio- czy dwunastostrzałowy, indeksacja manualna, trochę powyżej stówy, automatyczny ok.300 zł (
). Leciutki, teraz są z jednoczęściowym łożem. Nie wiem, czy dzielone łoże ma zły wpływ na całość, jest po prostu trochę brzydsze.
Pewnie nikt Ci nie poleci hatsana (obecnie rangers w kolterze). Miałem to w rękach, b. sympatyczny orzech, cichy, składny, są w wersjach jedno- i dziesięciostrzałowych.
Z takiego hatsana facet przy mnie na 35 m robił dziurę 5 gr na Siekierkach, z pozycji stojącej, podparty o dach samochodu.
Miałem CZ200 i byłem zadowolony z jej celności. Dla córy pewnie byłaby dobra, tylko kartusz fabryczny w/g mnie ma za malą pojemność. ja miałem z powiększonym do 185cc, na tor powinno wystarczyć. Port ładowania jednostrzalowy, do rekreacji dokupiłem dziesięcio- czy dwunastostrzałowy, indeksacja manualna, trochę powyżej stówy, automatyczny ok.300 zł (

Pewnie nikt Ci nie poleci hatsana (obecnie rangers w kolterze). Miałem to w rękach, b. sympatyczny orzech, cichy, składny, są w wersjach jedno- i dziesięciostrzałowych.
Z takiego hatsana facet przy mnie na 35 m robił dziurę 5 gr na Siekierkach, z pozycji stojącej, podparty o dach samochodu.
-
-
-
-
-
- -#Złoty Dobromir
-
Chyba wybór 200ki będzie najlepszy Sławku dla drobniejszego strzelca, z Rangera vel Hatsana strzelałem w weekend i choć zaskoczył mnie pozytywnie na plus.Ja nie należę do małych ludzi 184cm ale mnie przytłoczył rozmiarami ,nie masą choć to był to polimer .Bawię się teraz ze sklejką i znalazłem ciekawe juniorskie i regulowane osady.Jak byś chciał to daj znać.Zawsze możesz mieć prototyp i przymierzać i testować a potem przenieść w drewienko.ponadto zaczynam się bawić w barwienie warstw sklejki na różne kolory daje też ciekawe efekty. Jeszcze niebagatelna jest niższa masa stosuje konstrukcje szkieletowe i z otworami ulgowymi,bo swego czasu miałem problemy zdrowotne z utrzymaniem cięższej wiatrówki. Chętnie pomogę to dla mnie dodatkowe doświadczenia i nie mieszkam daleko 

Niewielka Zbrojownia
-
- -#Srebrny Dobromir
A ja zapytam dlaczego nie S400?
Według specyfikacji, S200 waży 2.75kg a S400 2.72kg więc jest lżejszy
. Jest jeszcze wersja krótsza czyli carabine 2.48kg W promocji w Militariach (tak wiem ale to tylko dla przykładu
)S400 (1764zł) droższy o 100zł od S200. A na beżowym było kilka S400 w dobrych cenach....No i w S400 luftu wystarczy na zawody 
A tak na marginesie....mój razem z sporym Weaver'em V16, pasem, duuużym (większym niż fabryczny ) tłumikiem i stopką Morgan waży równo 4kg. Bez tłumika i z lżejszą lupą ważyłby max z 3.5 kg

A tak na marginesie....mój razem z sporym Weaver'em V16, pasem, duuużym (większym niż fabryczny ) tłumikiem i stopką Morgan waży równo 4kg. Bez tłumika i z lżejszą lupą ważyłby max z 3.5 kg
-
-
- Ściepnik
-