Proszę o radę

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

KWP

Post autor: KWP »

Sorry, poniosło mnie.
Pozdrawiam
KWP
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

<pięknyzadek>, witam
Jeśli małżonka kontroluje kasę, ale możesz co miesiąc coś wyrwac, to może spróbuj coś lepszego na raty? Kilka sklepów na alle... prowadzi taką sprzedaż.

Robert
KWP

Nie tylko alle... prowadzi sprzedaż ratalną. Choć ja dalej uważam, że kredyt gotówkowy jest lepszy. Można przeznaczyć pieniążki na sprzęt używany (czyt. dopieszczony) i skompletowany. Na tym i sąsiednich forach zdarzają się fajne perełki. Oczywiście nie udzielam kredytów i nie jest to autoreklama!
Pozdrawiam
KWP
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Jasne, forma kredytu fakultatywna :D
Chciałem tylko odpowiedziec jakieś rozwiązanie. Łatwiej pewnie wydac pięc dych miesięcznie, niż jednorazowo 500+lupka z montażem ;)
pięknyzadek

Post autor: pięknyzadek »

KWP, bez jajów, 3 tysiące to można na alkohol, zioło i kobiety (najlepiej wszystko razem), jeśli nie łykne tej diany, to przez zimę spokojnie tysiączka uskładam lub więcej na coś konkretnego. Odnośnie diany to tak się zastanawiam, z opisu tego od bonzoo wynika, że ma ona prędkość początkową ok.170m/s czyż to aby nie za mało?
Awatar użytkownika
jarn
Administrator

Post autor: jarn »

Większość chinoli także ma 170 m/s. Przynajmniej tyle ma ten co mierzyłem (Łamane B-cośtam).
AA EV2 + EB10x42
Awatar użytkownika
SlaweQ
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: SlaweQ »

Są ludzie, którzy wydają 2,3 razy więcej niż 3 tysiące, i w wiekszości przypadków nie robią tego ze snobizmu, tylko chęci uzyskania lepszych wyników (szukania uciekającego 'króliczka', eksperymentowania).

Co do 170m/s uwierz mi, że przy tej prędkości można strzelać celnie nawet dalej.
Na zwodach HFT startują zawodnicy w kategorii 3/4, którzy właśnie strzelają śrutem z takimi prędkościami i skutecznie kładą figurki nawet na 41 metrze.
Przeszkoda może być wiatr, ale wtedy i przy mocniejszych wiatrówkach jest trudno.

Uczę się strzelać od nowa 8-)
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

Święte słowa
Diablik + Waver v10 2-10x38
KWP

pięknyzadek, Mówię Ci, uważaj na króliczka, bo bestia jest bezwzględna! :mrgreen: Jak kupisz a potem kupisz i znowu kupisz, to zrozumiesz! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam
KWP
pięknyzadek

KWP pisze:pięknyzadek, Mówię Ci, uważaj na króliczka, bo bestia jest bezwzględna! :mrgreen: Jak kupisz a potem kupisz i znowu kupisz, to zrozumiesz! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam
KWP
jest już gorzej, poczytałem więcej o theobenah i daistatach i jeszcze jakichś niemieckich na W i mam niezłego ćwieka w głowie :cry:
pozdrawiam
KWP

Dobre sprzęty, lecz naprawdę drogie. Popatrz sobie na AirArms S-400 lub Falcon FN19. Czytałem sporo o nich i recenzje są bardzo dobre. Do tego jest to sprzęt z niższej półki cenowej niż te, które podałeś. Najlepiej gdybyś miał okazję strzelić z nich, bo to najlepsze kryterium.
Pozdrawiam
KWP
pięknyzadek

Dzięki KWP za dobrą radę.
Powiem krótko, powalczę o tą Diankę z allegro bo jak poczytałem sprzęt zacny. Ale jeśli ma ktoś z szanownych userów też na nią chrapkę niech da znać na PW to odpuszczę by nie podbijać ceny.
pozdrawiam

[ Dodano: 2008-09-25, 11:40 ]
Witam, zacząłem węszyć po znajomych i trafiła mi sie dzisiaj wiatrówka na śrut 5.5 na dolny naciąg. Nie jest droga, zresztą kolo wisi mi jakąś kasę więc mogę ja wziąć w zasadzie darmo. Ma lunetę i skupienie w miarę ( tak na szybcika jak ją z rana testowałem). Ale co mi się nie do końca podoba, to brak jakichkolwiek oznaczeń producenta. Kolo mówi mi, że to czeska lub słowacka ale na zamku pisze design germany więc wydaje mi się, że to chinką ( bo gdzie by pepiki coś takiego napisali) Co mi się jeszcze nie podoba: z tej co miałem kiedyś pożyczoną (4,5) jak przywaliłem z 5 metrów w tynk wapienno piaskowy, to wybijał mi się otwór średnicy na kciuka palca ok 2 cm. Z tej jest dwa razy mniejszy i tak samo mniej płytszy. Czy aby nie za duży śrut powodujący małą prędkość wylotową.
Zalety: byłą by za darmo, lekka i wydaję się celna, wady nie ma kopa i prawdopodobnie chinka. Za chwilę pójdę testować na starych książkach do matematyki więc napisze jak jest z przebijalnością papieru.
Trochę mi się nie za bardzo podoba ( z uwagi na brak kopa) tym bardziej, że w nocy wymyśliłem mniej więcej jak zdobyc kasiutę na coś lepszego.
Jak by sprawdzić co to jest za wiatrówka bo jeśli nie ba kopa przez kaliber śrutu zawsze pozostaje ew. tuning.
pozdrawiam

[ Dodano: 2008-09-25, 12:06 ]
przebija książkę do 1,5 cm z pierwszą okładką twardą, z dwiema twardymi na tę grubość nie przejdzie. I jeszcze, mam ją na tydzień celem sprawdzenia i zastanowienia się.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-09-25, 19:56 ]
niestety, doszedłem, że to b3 :-?
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

moja rada, wykoozuj :mrgreen: wiem, że to trudne, ale nie będziesz żałował, spokojnie policytuj Diankę, międzyczasie poczytaj o crosmanie 2100 albo zaglądnij na słowackie allegro

http://www.allegro.pl/item444732193_slavie_631.html
http://www.allegro.pl/item441651414_vzd ... e_631.html
http://www.allegro.pl/item440738449_vzd ... lavia.html
http://www.allegro.pl/item446444631_vzd ... lavie.html
http://www.allegro.pl/item445955477_vzd ... e_4_5.html
ta ostatnią moża wychaczyć za około 170 zeta

ja kilka rzeczy taniusio u nich kupiłem, czasem trzeba do nich napisać żeby dopuścili cię do aukcji i zgodzili wysłać za granicę

pooglądaj
Awatar użytkownika
pg.25

Post autor: pg.25 »

To o czym piszesz to na pewno chinka :) Jak moźesz mieć ją za daemo to bierz,postrzelaj do wiosny,a przez zimę dozbieraj na konkretny sprzęt :) Wtedy dopiero zobaczysz różnicę,na pewno nie będziesz żałował ;)

[ Dodano: 2008-09-26, 10:38 ]
pięknyzadek pisze:Trochę mi się nie za bardzo podoba ( z uwagi na brak kopa)
silna wiatrówka nie musi kopać :) a im mniejszy kop tym lepsza celnośc :) Większość wiatrówek z dolnej półki-Lidery,QB itp. kopią jakby miały 40J,a mają po 7,8 :D Nie na kopie sztuka polega ;)
Hatsan 75s+Alchemik+wojtanowy tłumik
sharp inova+ chiński Leupold :)
KWP

Witam. NIE KUPUJ, NIE BIERZ ZA DARMO!! Oglądałem na sąsiednim forum efekt awarii chińskiej wiatrówki B3. Jezeli chcesz kiedykolwiek jeszcze postrzelać z wiatrówki, nie dotykaj tego gówna! Ono obcina palce, naprawde. Kolesiowi obcięło pół kciuka i 1/3 palca wskazującego, co oznacza,że karierę strzelecką ma już za sobą. Są zdjęca zakrwawionej dłoni oraz opinii lekarskiej. Przestrzegam, odradzam i daję do myślenia.
Pozdrawiam
KWP