Najlepiej zacząć od poszukiwań drogi którą powietrze ucieka. Ja używam spryskiwacza z jakimś dowolnym pieniącym się środkiem. Słyszałem, że niektórzy wrzucają karabinek do wody, ale nie wiem, czy to nie żart. Ja bym tak nie zrobił. Tak, czy inaczej, później coś z tą wodą trzeba zrobić...
Ale dwie takie rzeczy, które w ciemno warto sprawdzić, to wspomniany wcześniej oring zaworka oraz oring manometru. To szczególnie częsta droga ucieczki w karabinkach i pistoletach tych wszystkich Artemisów i Dianek z manometrem w korku.
Poza tym, warto pamiętać, że czasami jedna drobna nieszczelność może spowodować inną większą. Może nie w tych modelach, ale np. w starszych modelach AA dowolne rozszczelnienie, czy po prostu spuszczenie powietrza do celów transportowych, potrafiło rozszczelnić oringi w kartuszu, które później nie chciały się ponownie ułożyć tak jak trzeba bez rozkręcenia wszystkiego itd...
Na szczęście w Dianie oringi kartusza nie są zakładane "po angielsku" więc taka nieszczelność zdarza się im rzadziej...
Co do wersji z regiem, to nie wiem co ona zmienia. Poza tym, że przy spuszczaniu powietrza warto pamiętać, że jeśli nie spuszcza się go ze strony niższego ciśnienia tylko przed regulatorem (przedni korek) można regulator uszkodzić. ( Wiem bo sam to "sprawdziłem"

) Można to zrobić, ale nim ciśnienie nie spadnie poniżej ciśnienia jego pełnego otwarcia trzeba to robić bardzo powoli...