Jest to mój pierwszy post na tym forum.
A że rodzice zawsze ode mnie wymagali (choć było to mocno dawno temu) by zaczynać od przywitania (później z resztą tak samo starałem się wychować własne dzieci), tak i
Witam serdecznie całe towarzystwo.
Kilka słów o sobie.
Wiele lat temu (ponad 35 lat wstecz) bawiłem się w strzelanie sportowe z KBKSu.
Później tylko okazyjnie.
Aż wreszcie teraz zachciało mi się powrócić (w formie wiatrówkowej) do przyjemności z młodości.
Ponieważ, moim zdaniem, zawsze warto rozmawiać na interesujące nas tematy z ludźmi bardziej doświadczonymi, przyłączyłem się do Waszego grona.
Mam nadzieję, że nie będziecie mieli nic przeciw temu.
[ Dodano: 2008-07-15, 22:01 ]
Po przeczytaniu wielu opinii na tym forum postanowiłem zacząć od AirMastera 300.
W zeszłym tygodniu wybrałem sobie sklep ("JARD-B" z Bytomia) i z ich oferty zestaw zwierający wiatrówkę, lunetę, pokrowiec, kulochwyt, tarcze i śrut. Do tego dorzuciłem dodatkowy śrut, wycior, oliwkę i tarcze. Razem jeden set (sześcioelementowy) i cztery dodatkowe drobiazgi.
Wszytko przysłano w jednej paczce. Pojedyncze drobiazgi doszły jak trzeba, ale...
No właśnie problemy wyszły z tym oferowanym zestawem.
Wiatrówka (na szczęście) jest jaka miała być, śrut zresztą także. Natomiast: oferowano 24. miesięczną gwarancję - na przysłanej napisano, że okres gwarancyjny wynosi 12 miesięcy, kulochwyt - dotarł pognieciony, pokrowiec miał być wyściełany gąbką - przysłano taki bez wyściółki, w ofercie obiecywano lunetę "Lider 3-9x40" - przysłano GAMO 3-9x40WA.
Zadzwoniłem do sklepu w Bytomiu i obiecano mi prawie wszystkie rzeczy poprawić.
Obiecano przysłać pismo zawierające sprostowanie błędnej informacji zawartej w drukowanej gwarancji.
Zobaczymy. Póki co kulochwyt i pokrowiec im odesłałem.
[ Dodano: 2008-07-15, 22:06 ]
Pozostaje jeszcze problem lunety.
Szukałem na tym forum jakichś informacji o lunetach Lider 3-9x40 i GAMO 3-9x40.
Po to by sobie je porównać.
I niestety nic o Liderze 3-9x40 nie znalazłem. Identyczne nie są. Różnią się choćby całkowitą długością (Lider ma 372 mm, a GAMO ma 324 mm).
Czy któryś z Kolegów wie coś na temat tego Lidera i mógłby mi pomóc w ich porównaniu?
Z góry dziękuję!