Ten test jeszcze o niczym nie świadczy, jeśli się nie potwierdzi na kilku innych sprzętach . Mam AR2079A, która daje porównywalne wyniki na Exact'cie i kilku innych śrutach i na KTK . Jak łatwo się domyślać, mam do niej kilka pudełek KTK, który gorzej się sprawdza w kilku innych moich karabinkach .wiatq pisze: No to jeśli ma byc poniżej 2 cm to - oczywiście nie namawiam, ale szybki test u mnie dał takie wyniki (
Nowy Śrut Oztay Dome
Moderator: Hiszpan63
-
- Ściepnik
-
No pewnie że nie ... ale mój test i kolejnych i kolejnych killka testów na innych sprzętach da jakiś zbiorczy wynik - przecież o to chyba chodzi. Przecież nie chodzi o to żeby jedna osoba przegoniła śrut przez powiedzmy 5 czy 10 karabinków i potem żeby wszyscy jej uwierzyli, ale żeby społeczność jaką jest forum poskładało swoje testy co zainteresowanym da odpowiedź czy warto.Filo pisze:Ten test jeszcze o niczym nie świadczy, jeśli się nie potwierdzi na kilku innych sprzętach . Mam AR2079A, która daje porównywalne wyniki na Exact'cie i kilku innych śrutach i na KTK . Jak łatwo się domyślać, mam do niej kilka pudełek KTK, który gorzej się sprawdza w kilku innych moich karabinkach .wiatq pisze: No to jeśli ma byc poniżej 2 cm to - oczywiście nie namawiam, ale szybki test u mnie dał takie wyniki (
Z resztą dlatego też zacytowałem testy o których pozyskałem informacje od człowieka którego za dobrze nie znam, nie znam warunków testowania, ale nie widzę też powodu żeby zmyślał więc napisałem o jego opiniach o tym śrucie w QB i Crosmanie.
A wnioski niech każdy wyciąga sam.
-
- Ściepnik
-
Zakupiłem paczuche tego oztaya dome
Jako ze lekko tylko wiało i przelotnie padało udało sie na wariata strzelić coś .
Postawa siedząca wygodna, podparta 22 m m lekki wiatr , AA S400 classic Hawke Vantage x 10 po 10 strzałów
UWAGA : to nie jest jakiś wielki test
OZTAY faktycznie lepszy od KTK (którego nie mam dziś) ba pobił H&N Logo sport -ten śrut co najmniej mnie zaskoczył
MOJA ....jeszcze raz MOJA opinia jest tak ze spokojnie można na 20-25 m strzelać do celów powyżej 20 mm (2 cm)

Jako ze lekko tylko wiało i przelotnie padało udało sie na wariata strzelić coś .
Postawa siedząca wygodna, podparta 22 m m lekki wiatr , AA S400 classic Hawke Vantage x 10 po 10 strzałów
UWAGA : to nie jest jakiś wielki test

OZTAY faktycznie lepszy od KTK (którego nie mam dziś) ba pobił H&N Logo sport -ten śrut co najmniej mnie zaskoczył

MOJA ....jeszcze raz MOJA opinia jest tak ze spokojnie można na 20-25 m strzelać do celów powyżej 20 mm (2 cm)

-
Jeszcze raz kilka strzałów dokładnie 50/ po 10 na tarcze .
Jednak nie jest tak różowo, śrut różnie wchodzi do portu, co przekłada sie na tarczy, środkowe pole odskoki ewidentnie luźny śrut

nie edytuje poprzedniego posta żeby lepiej to zobaczyć .
Warunki jak powyżej .
Może ktoś jeszcze strzela i pokaże swoje tarcze.
Jednak nie jest tak różowo, śrut różnie wchodzi do portu, co przekłada sie na tarczy, środkowe pole odskoki ewidentnie luźny śrut

nie edytuje poprzedniego posta żeby lepiej to zobaczyć .
Warunki jak powyżej .
Może ktoś jeszcze strzela i pokaże swoje tarcze.
-
- Ściepnik
-
Nie mam jak zważyć ale na pewno nie trzyma wymiaru .
Dzis sprawdziłem go w iżu MP61 i sytuacja podobna jak z KTK grzybek :
te które wchodzą w miarę równo z lekkim oporem ładnie układają się na tarczy, niestety powiedzmy co 5 wchodzi luźno co przekłada sie na odskoki rzędu 2-4 cm .
Podkreślę to jeszcze raz jest to tani śrut troche lepszy od KTK grzybka a już bije wszystkie wynalazki typu misiaczek Tomitex i szpiczaste oztayo wyroby
Dzis sprawdziłem go w iżu MP61 i sytuacja podobna jak z KTK grzybek :
te które wchodzą w miarę równo z lekkim oporem ładnie układają się na tarczy, niestety powiedzmy co 5 wchodzi luźno co przekłada sie na odskoki rzędu 2-4 cm .
Podkreślę to jeszcze raz jest to tani śrut troche lepszy od KTK grzybka a już bije wszystkie wynalazki typu misiaczek Tomitex i szpiczaste oztayo wyroby

-
Nowy śrut Oztay Dome
By nie pisać nowego posta,pozwalam sobie podpiąć się pod ten.
Przez przypadek obejrzałem nową stronę ŚRUT.PL a tam ofertę śrutu.
Jest nowy/stary/ rosyjski śrut Kvintor-Beta, Alfa itp. Kiedyś,dawno temu strzelałem śrutem Skarabey-pamietam,że do bani był,ale to był chyba śrut ukraiński
Stąd pytanie do kolegów-używał ktoś tego śrutu, ma jakieś zdanie nt. jego jakości?
Zamierzam też nabyć śrut JSB Target Sport Diabolo , nowość-to samo pytanie-strzelaliście tym,warto kupić?
I jeszcze jedno pytanie- w Balistas.PL,ktoś już kupował w tym sklepie?
Wracając do śrutu Oztay-nie jest taki zły,dzisiaj strzelałem w domu-dystans cca 11m, z HW30.Zrobiłem na tarczy 1 dziurę,podobnie jakbym strzelał JSB.
Same śruciny ciemne jakieś,ale nie brudzą.Do lufy wchodzą ciasno i są wyrównane-tzn nie ma tak jak z KTK,że ileś wchodzi poprawnie a następny może przez lufę przelecieć.
Może uda mi się w przyszłym tygodniu postrzelać na 20m w pomieszczeniu ,to napiszę.
Pozdrawiam wszystkich
Przez przypadek obejrzałem nową stronę ŚRUT.PL a tam ofertę śrutu.
Jest nowy/stary/ rosyjski śrut Kvintor-Beta, Alfa itp. Kiedyś,dawno temu strzelałem śrutem Skarabey-pamietam,że do bani był,ale to był chyba śrut ukraiński
Stąd pytanie do kolegów-używał ktoś tego śrutu, ma jakieś zdanie nt. jego jakości?
Zamierzam też nabyć śrut JSB Target Sport Diabolo , nowość-to samo pytanie-strzelaliście tym,warto kupić?
I jeszcze jedno pytanie- w Balistas.PL,ktoś już kupował w tym sklepie?
Wracając do śrutu Oztay-nie jest taki zły,dzisiaj strzelałem w domu-dystans cca 11m, z HW30.Zrobiłem na tarczy 1 dziurę,podobnie jakbym strzelał JSB.
Same śruciny ciemne jakieś,ale nie brudzą.Do lufy wchodzą ciasno i są wyrównane-tzn nie ma tak jak z KTK,że ileś wchodzi poprawnie a następny może przez lufę przelecieć.
Może uda mi się w przyszłym tygodniu postrzelać na 20m w pomieszczeniu ,to napiszę.
Pozdrawiam wszystkich
-
-
nowy srut oztay dome
Tak,z podpórki/krzesło z kuchni/,jak na emeryta przystało
Już nie chcę pisać,że lewy bark leczę..sam się zdziwil
em ,że tak dobrze wyszło.

Już nie chcę pisać,że lewy bark leczę..sam się zdziwil
em ,że tak dobrze wyszło.
-
-
Nowy śrut Oztay DOME
Witam.
Kiedyś pytałem Kolegów,bodajże w lutym,o jakość śrutu rosyjskiego Beta,Gama itp
Nie otrzymałem odpowiedzi...,kupiłem 3 rodzaje
.
Szajs totalny
!!!
Nie otrzymałem odpowiedzi...,kupiłem 3 rodzaje

Szajs totalny

-
Z rosyjskich śrutów tylko Szmel (ШМЕЛЬ), ale... jest ciężki = 0.62 gbenio pisze:Witam.
Nie otrzymałem odpowiedzi...,kupiłem 3 rodzaje.
Szajs totalny !!!

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Sharp 1210+Barska 3-12x40AO; Iż61 CPR2*+CCCP; Iż 61 CPR1 + kolimator, Gamo Compact; Iż38
*/ CPR=CustomPabloRudnik
*/ CPR=CustomPabloRudnik
-
-
nowy srut oztay dome
Wiesz,masz racje
.
Niekiedy człowieka ,jakoś poniesie.
W każdym badż razie,jeden śrut trudno było do lufy włożyć,drugi latał ,gdzie chciał.
A Oztay Dome..całkiem przyzwoity-do 11,5 metra na pewno

Niekiedy człowieka ,jakoś poniesie.
W każdym badż razie,jeden śrut trudno było do lufy włożyć,drugi latał ,gdzie chciał.
A Oztay Dome..całkiem przyzwoity-do 11,5 metra na pewno