Starszy_Pan pisze:Zawsze możemy się różnić w poglądach Podobno na tym polega demokracja
Nawet nie mam najmniejszego zamiaru polemizować z tobą na temat urody tego czy owego
Zawsze staram się pisać co MI się podoba co JA myślę itp
Wracając do wspaniałego iżyka doszedł z chin kolimator który zakupiłem z myślą o crosmanie vigilancie a teraz jednak widzę go na izyku .
Jest ot micro red dot niestety montaż na 22 mm i czekam na przejście i zarazem podwyższenie 11/22.
zbisz41 pisze: skupienie 2-3 cm ,śrut tomitex tarczowy.
Witam!
Niestety trochę późno włączam się do dyskusji, ale jako niestety były właściciel Iżyka chciałbym polecić śrut Crosman Domed 7,9 graina.
Mnie się nieźle sprawował a nawet z cudzych, pudełkowych egzemplarzy kapselki na bemowskiej "górce" nie wytrzymywały długo
Kolimator się raczej na Iżyku nie sprawdzi... ponieważ do celnego strzelania potrzebny jest "bardzo powtarzalny" chwyt a kolimator tego nie wymusza..
"Myślenie nie jest trudne, trzeba się tylko do niego przyzwyczaić!"
Gajowy pisze:Kolimator się raczej na Iżyku nie sprawdzi...
... Panie Gajowy ... Panie Gajowy ... no chyba , że ja jakiś anormalny jestem , bo mam i się sprawdza ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
I byłoby jak pół wieku temu , gdy optyka była z reguły kilkakrotnie droższa od broni myśliwskiej . Zdejmowało się ją po każdym użyciu i nosiło w oddzielnym , sztywnym futerale.
Nigdy nie rozumiałem przesądów, że optyka ma być tańsza od karabinka.
Cortez pisze:.aaa to już zależy od ceny karabinka...
Jakaś proporcja musi być zachowana . Nie założę lupki za 10 000 zł na kij od szczotki , tylko dlatego , że przysłowie głosi , że " jak Pan Bóg dopuści , to i z kija wypuści ".
Filo pisze:Nie założę lupki za 10 000 zł na kij od szczotki ,
.. Ty nie założysz , ale są tacy co to z powodzeniem zrobią ... pomijając oczywiście , że : ... " jak Pan Bóg dali , to i z lachy wypali " ...