Norconia Germany 5,5 problem

Moderator: Hiszpan63

Jacor73

Post autor: Jacor73 »

cześć, mam pytanko do speców od wiatrówek-dostałem od brata...powiedzmy wiatrówke Norconia Germany 5.5mm piekna nazwa nic więcej,brat wymienił w niej sprężyne żeby była mocniejsza -jest jeszcze gorzej,butelki plastikowej z woda nie może przebić,pół roku temu chciałem z niej postrzelać,naciągnąłem lufę,przymierzałem sie do załadowania śrutu i wtedy ...BACH,sama wystrzeliła(ponoć raz w roku każda sama strzela) dobrze że mocno trzymałem w rękach,lufa zatrzymała sie pare centów od twarzy,tragedia myślałem że od razu rozwalę to o drzewo! gdzie tkwi przyczyna(oprocz tego że chiński szajs to wiadomo) myślę że nie trzyma na spuście albo na prowadnicy-nie widziałem nigdzie zestawow naprawczych do tego ustrojstwa,czy coś podejdzie bo szkoda mi tego wyrzucać poradżcie
jacek
Awatar użytkownika
PANZER.PL!!!

Post autor: PANZER.PL!!! »

kolego wada twgo MADE IN CHINA tkwi w tym ze jest zly kąt zamka i bolca z nacienciem co trzyma tlok ja mialem to samo ze swoja chinka troche szlifu i po problemie ale mnie pekla kolba
Ostatnio zmieniony 2010-01-16, 16:19 przez PANZER.PL!!!, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Jacor73 pisze: bo szkoda mi tego wyrzucać
Dlaczego?
specbest

Post autor: specbest »

Jacor73 pisze:bo szkoda mi tego wyrzucać poradżcie

Powieś na scianie bo do tego najlepiej sie nadaje ,chociaż znając chinki to na głowe może spasć :mrgreen:
Porządek i ład jest domeną ludzi małych. Geniusz panuje nad chaosem :)
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Temat wydzielony z tematu o Sharpie - bo nie miał z nim nic wspólnego. Identyczny post autora w innym temacie przeniesiony do recyclingu.
Jacor73

mam pytanko czy do tej Norconi 5.5 podejda uszczelki(lufa i tłok) z innych wiatrówek i czym nasmarować sprężyne oraz komore tłoka z gory dzieki za pomoc
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Co do smarów, możesz spojrzeć do tego tematu:
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=180

A co do części - mocno zależne od wymiarów. Jaką masz uszczelkę w porcie lufy, skórzaną czy gumową? Generalnie z uszczelkami do lufy nie będziesz miał problemu, bo coś zawsze da radę dobrać w sklepie hydraulicznym, motoryzacyjnym itd. Ale z uszczelką tłoka może być gorzej, toteż podaj wymiary albo zrób zdjęcie - może ktoś skojarzy, do czego to jest podobne i skąd to wziąć niskim kosztem.
Jacor73

dzięki za pomoc,ta uszczelka tłoka jest z bardzo twardego tworzywa jak będe miał możliwość to dam zdjęcia
jacek
Awatar użytkownika
RomekS

Post autor: RomekS »

Jacor73 pisze:cześć, mam pytanko do speców od wiatrówek-dostałem od brata...powiedzmy wiatrówke Norconia Germany 5.5mm
To nie jest wiatrówka.
Wszystko co w nią zainwestujesz to wyrzucanie pieniędzy w błoto i strata czasu.
Masz pecha, bo czasami zdarzają się "chinole" działające poprawnie.
Jeżeli działają źle to ich i tak nie poprawisz. Za dużo poprawek.
Praktycznie wszystko jest do wymiany. Lepiej poszukać coś co działa.
Na marginesie to ...
chiński Sharp działa bardzo dobrze. Dziwne to ale prawdziwe, i tanie.
Dla chcącego nie ma NIC...
Awatar użytkownika
PANZER.PL!!!

Post autor: PANZER.PL!!! »

SHARP nie chinol!!! JAPAN!!! tylko teraz robiony przez chinczykow i nic sie nie dziwic ze dziala i strzela celnie projektowal go wojskowy!!! a ze adidasa robia chinczyki to gorsze?
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

No właśnie od kiedy robią to gorsze.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
jarn
Administrator

Post autor: jarn »

Kolego o Norconi giermany 5,5 sprawdź czy lufa prosta. Po takich przygodach lubi się zrobić banan.
AA EV2 + EB10x42
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Kolego, jest taki dział"Najlepsze, najszybsze, najtańsze" na iwebie, tam się wszystkiego dowiesz, niekoniecznie tutaj, i to nie jest chamstwo z mojej strony.
zelazny karzel

Post autor: zelazny karzel »

Jacor73 pisze:naciągnąłem lufę,przymierzałem sie do załadowania śrutu i wtedy ...BACH,sama wystrzeliła(ponoć raz w roku każda sama strzela) dobrze że mocno trzymałem w rękach,lufa zatrzymała sie pare centów od twarzy,tragedia
po takim czyms na pewno masz niezlego banana z lufy, nie oplaca sie naprawiac, prostowanie lufy u rusznikarza przekroczy wartosc sprzetu .
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

Wszystko można zrobić samemu. A lepiej uczyć się i zdobywać doświadczenie na sprzęcie tanim i kiepskim. A banana można zrobić najlepszej lufie.