Pianka zabezpieczająca karabinek z kartonu i pudełko od chińczyka za 9 zł. Teraz zabezpiecza śrut podczas transportu na strzelnicę.
Pozdrawiam brać strzelecką.
https://www.facebook.com/reel/888931024226110
Selekcja i zabezpieczenie śrutu - zrób to sam
Moderator: Hiszpan63
-
tao_tsy
- Yurko
Re: Selekcja i zabezpieczenie śrutu - zrób to sam
Fajnie! Ja też zastanawiałem się nad podobnym zaadaptowaniem jakiegoś niepotrzebnego "cywilnego" pudełka. Np. takiego zabezpieczającego przed elektrycznością statyczną - co chyba nie ma przy śrucie wielkiego znaczenia...

Tylko zniechęcała mnie perspektywa zrobienia w czymś co jest w środku tylu dziurek i to tak by były w miarę równo.

Tylko zniechęcała mnie perspektywa zrobienia w czymś co jest w środku tylu dziurek i to tak by były w miarę równo.
- Ślubek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Selekcja i zabezpieczenie śrutu - zrób to sam
9 zł za pudełko to dobra cena
Ja używam takiego pudełka:
Przekonała mnie łatwość ładowania śrutu - po otwarciu wciskam te żółte zatrzaski po bokach, dno pod otworami się opuszcza, wsypuję wtedy śrut do pudełka, on wpada w otwory. Po zamknięciu pudełka zatrzask puszcza i śrut wysuwa się ułatwiając wyciąganie.
Ja używam takiego pudełka:

Przekonała mnie łatwość ładowania śrutu - po otwarciu wciskam te żółte zatrzaski po bokach, dno pod otworami się opuszcza, wsypuję wtedy śrut do pudełka, on wpada w otwory. Po zamknięciu pudełka zatrzask puszcza i śrut wysuwa się ułatwiając wyciąganie.
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."