Problem co do Crosmana C11
Moderator: Hiszpan63
- Kala SMOKE
- Kala SMOKE
- votan
Olej ten nazywa się "Power Pellet Lube" od angielskiej firmy Napier.
Co prawda 30zł za 10ml to bardzo dużo ale wymiana uszczelki wyniesie dużo więcej ... a dzięki olejowi poprawia się celność.
Dawkowanie
1 kropelka oleju na każdy nabój CO2 
Jeżeli ktoś potrzebuje więcej informacji proszę PW.
Dokładnie wytłumaczę
Co prawda 30zł za 10ml to bardzo dużo ale wymiana uszczelki wyniesie dużo więcej ... a dzięki olejowi poprawia się celność.
Dawkowanie
Jeżeli ktoś potrzebuje więcej informacji proszę PW.
Dokładnie wytłumaczę
Diana mod. 35 , Crosman C11
DIANA RULEZZZZ
DIANA RULEZZZZ
-
Tymekustka3
Re: Problem co do Crosmana C11
Witam. Posiadam bornera c11 i problem rozszczelnienia miałem jak pierwszy raz rozłożyłem go i chcąc uszczelnić go bardziej zawór skleilem chińskim klejem na bazie butaprenu. Musiałem rozkładać i czyścić. Nie miałem dociążenia, napchalem ołowiu gdzie się dało i poprawiła się celność przez mniejszy odrzut. Mam go już około roku i eksploatuje go ekstremalnie. Codziennie po parę naboi. Co jakiś czas psikalem w lufę , pod spust i otwór na magazynek vulcana( coś jak wd40) a jak zamulał to w lufę waliłem przez parę sekund odmrażacz do zamków. Przeczyszczalem go w ten sposób, bez żadnych naboi czyszczących. Działał bez zarzutów aż do teraz, elementy się wycierają, ja dodatkowo potraktowałem magazynek pilnikiem i teraz nie podaje kulek do komory bo albo nie wychodzą albo wypadają wszystkie co nabije. Czekam na nowy, mam nadzieję że tylko to będzie. Oraz po wielokrotnym rozkładaniu wyrabiają się otwory na śrubki i musiałem użyć waty z glutem. Złamała się blokada strzału, skleilem. I nadpilowalem przycisk zwalniania magazynka bo w kaburze przy nachylaniu się gubiłem magazynek.