No to po krótce, co tu było ruszane- od frontu do kolby:
- kompensator/ maskownica gwintu od CZ 457 (chyba),
- adapter tłumika z ebaya, aluminium z szyną 11mm na górze,
- na szynie chiński adapter z 11mm na 22mm, który był jednak bliżej 9.5mm, więc przeciąłem go na pół i sprostowałem po założeniu dłuższymi śrubami,
- na tym adapterze chiński przedni celownik światłowodowy składany do AR15,
- wymieniony wybijany pin trzymający dźwignię nabijania ciśnienia na śrubę motylkową z estetyczną nakrętką,
- dorobiona z płaskownika dźwignia przeładowania z kółkiem na końcu,
- dorobiony drewniany chwyt ,z który wkręcona i wklejona na epoxi jest szyna weaver,
- na tej szynie chwyt przedni od ASG i montaż QD do pasa nośnego,
- oczywiście tłok płaski łeb, poszerzony dolot do lufy, łącznik dźwigni z tłokiem wymieniony na alu,
- oczwyiście stalowy zamek- od Crosmana,
- dźwignia zamka dorobiona ze śruby motylkowej i narkętek,
- okładki z ebaya, zeszlifkowane z tego oleju czy lakieru w którym przyszło, dorobione dremlem ryflowanie pod lepszy chwyt,
- wymienione spręzyny trzymające spust na dwie dużo słabsze, spust lżejszsy o ponad połowę od fabryki,
- z tyłu taki sam adapter jak z przodu + szczerbinka też od ar,
- adapter kolby z ebaya,
- Kolba do AR od ASG,
- wodoszczelny pojemnik na leki na rzemyku, zabezpieczony skórzanym paskiem na awaryjny zapas śrutu z tyłu kolby,
- pas nośny na montażu QD,
- wszystkie śruby i śrubki wymienione z plastelinowych crosmana na porządne, certfikowane diny.
Oczywiście całość przesmarowana, wyczyszczona przed montażem. Mam też chińskie chrono, więc jak nadaży się okazja, przestrzelam i mogę wrócić z info, płaski tłok , poszerzony dolot i mocniejsza sprężyna "kurka" powinny dać efekt dodatkowego 30-40% mocy w stosunku do fabryki, do tego płynniejszy strzał.
Co myślicie o moim mutancie ?