Jednak przyrządy celownicze , mimo, ze regulowalne – swoja delikatnością pasują do polowań na słonie .Chciałbym cos na niego posadzić , ma szynę 11mm , długa na jakieś 130 mm , wiec można próbować .
Założenia :
- ma to nie przekraczać ok. 50 pln
- ma się dać wyregulować , przynajmniej na te 15 metrów
Oczywiście alledrogo przeleciałem wdróż i wszerz – oto moje typy :
- pierwsza myśl - kolimator . Jednak nie dam 100 za cos markowego , a te za 22 pln jakoś nie budzi mojego zaufania. A może się mylę ? Czy to da się jakoś użytkować ? czy rozpada się po 2 magazynku ?
- luneta pistoletowa – jednak tutaj bariera jest zdecydowanie cena – należy wysupłać mniej więcej tyle, co kosztował Crosman . A może znacie coś taniego, pistoletowego? Może są jakieś ruskie zabytki, które można znaleźć na allegro ?
- laser – to tez jest wyjście , do zabawy w puszkobicie byłoby nawet fajnie . jednak zwróciłem uwagę ,ze te za 30-40 pln nie maja żadnej regulacji . Rozumiem, ze przykręca się toto na szynę , oddaje 10 strzałów i od tego momentu bierzemy poprawkę za każdym, strzałem, czyli celujemy w punkt X i wiemy, ze śrut poleci mniej więcej w punkt Y ?

Podpowiedzcie coś – crosik to zabawka, dokładka do karabinku, od taki pykacz , żeby leżał w kuferku, w samochodzie , jak sie czasem nudzi gdzieś na łonie natury , wiec nie chce rujnować się na dobra „optykę”. Jestem przekonany ,ze da się w miarę tanio i w miarę dobrze