Witam. Zakupiłem dziś swoją pierwsza wiatrówke. Wyszedlem dzis na strzelenie i niestety mam problem. Wyjalem magazynek, zaladowalem kapsule co2. Nastepnie naladowalem magazynek i go wlozylem. Przesunalem suwak na Fire. Wiatrowka przygotowana. Jednak przy kazdym strzale byl odglos wszystko ok... ale niestety sruty nie lecialy. Po pare wystrzalach wyjalem magazynek i suwak dalej byl przesuniety na sam dol. Zgodnie z instrukcja zaladowalem i probowalem pare razy ale na nic.
Jak moge rozwiazac problem?
crosman c31 problem
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
-
- Ściepnik
Niestety nie . I nawet nie próbuj ... gaz natychmiast "ucieknie" jak tylko poluzujesz śrubę ...shiffer pisze:czy mogę wyjąć kapsułę co2 przed jej wystrzelaniem?
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
Bo niestety miałem nie przyjemną historie. Na polach gdy właśnie śruty nie wylatywały przy wystrzale, zdjąłem obudowę lufy. Pech chciał że sprężyna mi uciekła. Przez dobre 40min jej nie znalazłem. Jutro jadę po nią do sklepu a czytałem że nabój co2 nie powinien przybywać w wiatrówce ponad 24h. I teraz mam problem, mam wiatrówkę bez sprężyny ze zdjętą obudową i załadowanym co2...
Nie wiem co robić, domyślnie jadę z tym jutro do sklepu po nową sprężynę.
Nie wiem co robić, domyślnie jadę z tym jutro do sklepu po nową sprężynę.
-
- Ściepnik
shiffer pisze:a czytałem że nabój co2 nie powinien przybywać w wiatrówce ponad 24h.
Dobrze czytałeś . I w takim wypadku powoli wykręć śrubę , gaz sobie powoli ucieknie i już . Do sklepu nie jedź absolutnie z załadowanym co2. A przetrzymywać nie należy dlatego , że odkształca się uszczelka na przebijaku i tworzy się nieszczelność.shiffer pisze:Nie wiem co robić, domyślnie jadę z tym jutro do sklepu po nową sprężynę
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
-
Sam posiadam C31 - jak na razie nie miałem żadnych problemów. przy strzelaniu zakup sobie smar do uszczelek np Crossman Pellgun Oil Mil.....ia
Używam takiego - kropelka na każdy nabój i jest OK. Polecam
PS jak nie można robić linków do sklepów to proszę o usuniecie linki
Używam takiego - kropelka na każdy nabój i jest OK. Polecam
PS jak nie można robić linków do sklepów to proszę o usuniecie linki

Posdroofki
Ketto
Ketto