crosman c31 problem

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

shiffer

crosman c31 problem

Post autor: shiffer »

Witam. Zakupiłem dziś swoją pierwsza wiatrówke. Wyszedlem dzis na strzelenie i niestety mam problem. Wyjalem magazynek, zaladowalem kapsule co2. Nastepnie naladowalem magazynek i go wlozylem. Przesunalem suwak na Fire. Wiatrowka przygotowana. Jednak przy kazdym strzale byl odglos wszystko ok... ale niestety sruty nie lecialy. Po pare wystrzalach wyjalem magazynek i suwak dalej byl przesuniety na sam dol. Zgodnie z instrukcja zaladowalem i probowalem pare razy ale na nic.

Jak moge rozwiazac problem?
Awatar użytkownika
tregarth

Post autor: tregarth »

Po załadowaniu kulek odblokuj "suwak" ponieważ blokuje się on po dojechaniu do końca magazynka.
U dołu magazynka wystaje takie mały metalowy "dynks" jak go lekko pchniesz do przodu to dopchnie kulki i będzie je podawał do komory.

P.S. Przydałoby sie przywitać w dziale powitań!!!
shiffer

Wielkie dzięki ! Mam jeszcze inne pytanie, czy mogę wyjąć kapsułę co2 przed jej wystrzelaniem?

A już lecę się przywitać ^^
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

shiffer pisze:czy mogę wyjąć kapsułę co2 przed jej wystrzelaniem?
Niestety nie . I nawet nie próbuj ... gaz natychmiast "ucieknie" jak tylko poluzujesz śrubę ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
shiffer

Bo niestety miałem nie przyjemną historie. Na polach gdy właśnie śruty nie wylatywały przy wystrzale, zdjąłem obudowę lufy. Pech chciał że sprężyna mi uciekła. Przez dobre 40min jej nie znalazłem. Jutro jadę po nią do sklepu a czytałem że nabój co2 nie powinien przybywać w wiatrówce ponad 24h. I teraz mam problem, mam wiatrówkę bez sprężyny ze zdjętą obudową i załadowanym co2...

Nie wiem co robić, domyślnie jadę z tym jutro do sklepu po nową sprężynę.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

shiffer pisze:a czytałem że nabój co2 nie powinien przybywać w wiatrówce ponad 24h.
shiffer pisze:Nie wiem co robić, domyślnie jadę z tym jutro do sklepu po nową sprężynę
Dobrze czytałeś . I w takim wypadku powoli wykręć śrubę , gaz sobie powoli ucieknie i już . Do sklepu nie jedź absolutnie z załadowanym co2. A przetrzymywać nie należy dlatego , że odkształca się uszczelka na przebijaku i tworzy się nieszczelność.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Dobrze, że na tym polu na minę nie wlazłeś... :mrgreen:
shiffer

.

Ano dobrze, kapsuła wyjęta. Pozostało mi wpaść po sprężynę i spróbować podejść do nowego hobby po raz drugi :)
Awatar użytkownika
Ketto

Post autor: Ketto »

Sam posiadam C31 - jak na razie nie miałem żadnych problemów. przy strzelaniu zakup sobie smar do uszczelek np Crossman Pellgun Oil Mil.....ia
Używam takiego - kropelka na każdy nabój i jest OK. Polecam

PS jak nie można robić linków do sklepów to proszę o usuniecie linki :)
Posdroofki

Ketto