Można wpisywać tu rady które przydadzą sie nowym posiadaczom wiatrówek. Rady związane z użytkowaniem wiatrówki jak również z bezpieczeństwem podczas strzelania.
A ja odkąd mam porządną optykę nie używam żadnych podkładek i tubusa nie uszkodziłem
Ogólnie osobiście jestem przeciwnikiem podkładania czegokolwiek pomiędzy tubus a montaż. Ale to moje zdanie...
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
dago pisze:A ja odkąd mam porządną optykę nie używam żadnych podkładek i tubusa nie uszkodziłem
Ogólnie osobiście jestem przeciwnikiem podkładania czegokolwiek pomiędzy tubus a montaż. Ale to moje zdanie...
Tu nie chodzi o dodawanie podkładek lecz przywrócenie stanu oryginalnego, montaż który widać na fotce dostałem od kumpla , rzecz w tym że ma zdarte oryginalne okleiny wewnątrz połówek.
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
januszmariusz pisze:ma zdarte oryginalne okleiny wewnątrz połówek.
To że miał okleiny, nie znaczy że musi mieć teraz...Takie coś stosuje się w niektórych montażach niby w celu zapobieganiu przesunięciu lupki. Także aż tak niezbędne te wykładzinki nie są...
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
Obecnie luneta siedzi na montażu wysokim i jest problem z jej wyzerowaniem na 50m.
Na niskim tego problemu niema a nawet jest zapas regulacji muszę tylko wkleić na połówki jakiś materiał tak jak jest to w oryginałach.
Crosman z lunetą na montażu wysokim.
[ Dodano: 2008-11-26, 22:10 ]
dago pisze:
januszmariusz pisze:ma zdarte oryginalne okleiny wewnątrz połówek.
To że miał okleiny, nie znaczy że musi mieć teraz...Takie coś stosuje się w niektórych montażach niby w celu zapobieganiu przesunięciu lupki. Także aż tak niezbędne te wykładzinki nie są...
Właśnie o to się boję bo zauważyłem że się potrafi przesunąć a karabinek ma trochę mocy
pozdrawiam Janusz
Crosman C1K77+PP 4x32 AO - Iż-38 klasic. B2 po remoncie i ma się dobrze
Nowy nabytek TYTAN GS-750 + Kandar 3-9x40
W supermarketach. Jest w krążkach takich jak izolacje. Nowa jeszcze nie zwulkanizowana, daje się wyciągać do bardzo małych grubości. Stosując ją nie należy na początku przesadać z dokręcaniem montażu. Po kilku dniach po zwulkanizowaniu (bez naszej ingerencji), lekko dokręcamy montaż i gotowe. Lunetka napewno się w montażu nie będzie przesuwać. Ostrym nożykiem obcinamy nadmiar gumy, żeby nie wyglądało niechlujnie. Przy ponownym wyjmowaniu lunetki z montażu, trzeba uważać bo guma mocno trzyma.