swiąteczny prezent - jakie PCP

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
Cortez

Post autor: Cortez »

Nie wierzę w tę tarczkę :! O serwis Diablika jestem spokojny. ;)
Daystate Merlyn S + Nitrex 3-9x42/SS 10x42
Awatar użytkownika
daras
-#Złoty Dobromir
-#Złoty Dobromir

Post autor: daras »

Piotr mnie nie chodzi o serwis tylko o podejście użytkownika do marki karabinka. Bo jeśli jest to Daystate, Steyr, lub jakiś inny znany sprzęt, to znaczy że jeśli nie trafiam to wina jest wyłącznie moja Zaś jeśli jest to karabinek mniej znany to znaczy że trzeba go odesłać na serwis, ponieważ ja strzelam dobrze tylko karabinek jest do dupy. Taka jest prawda i tylko to chciałem zaznaczyć.
Nikt wtedy nie bierze pod uwagę, wad śrutu czy może gorszego dnia, nawet wady lunety, tylko zastanawia się dlaczego karabinek źle strzela, skoro ja strzelam dobrze.
guntuning.com
Awatar użytkownika
Cortez

Coś w tym jest Darku... :P Być może ja podchodzę do tematu zbyt emocjonalnie - bo chodzi o moje ulubione Dajtato, ale i tak uważam, że Wiktor zabrał się do rzeczy od dupy strony. Po prostu nie wierzę w krzywe LW, złą koronę...i takie tam. Zamiast do tarczki - zacząłbym od ostrzelania kartki papieru z narysowanym krzyżem.... :roll:
cheng13
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: cheng13 »

Darek, to nie do końca tak jest. Ja się na znane i "uwielbiane" marki nieźle wq..łem i dlatego posprzedawałem wszystkie elektryczne Daystaty, AA s510 i parę innych. W kolejce chyba będzie Sztajer, który ma za dużo ciulików na wylocie i poprawki mi nie wychodzą. Niby znane i zachwalane, a jednak nie do końca cacy. I wychodzi na to, że BSA R10 jest wg mnie lepsza niż Daystate Mk4....
Jeśli zaś chodzi o Diablika, to pamiętam testy Marcina i jego pozytywne wrażenia po pierwszych strzelaniach. Ty sobie czasem nic nie zarzucaj, zbudowałeś fajny i celny karabinek, który cały czas modernizujesz i rozwijasz, no chyba że napisałeś posta po to żeby Cię chwalono :P :P :P
Podejście ludzi do marki jest takie, że nie wierzą żeby znana marka wypuściła bubla lub niedoróbkę, a tak się niestety zdarza jak dobrze wiemy. I słusznie, płacisz połowę ceny za nazwę, to wymagasz perfekcji. W przypadku nowych, wchodzących na rynek marek, to one muszą na swoją opinię zapracować same, ale tutaj jest większa tolerancja ze strony kupujących. Spójrz np. na samochody - pomyśl czym kilka lat temu była Kia, a czym jest dzisiaj. Pozytywne opinie klientów, przedłużona gwarancja i przede wszystkim jakość wykonania jest kluczem jej sukcesu. Myślę, że z karabinkami jest podobnie - poczekaj trochę.... Diablik sam na swoją opinię zapracuje :)
orzeszki....koniecznie :)
Awatar użytkownika
Praktiko

Post autor: Praktiko »

Witam .Trochę chyba emocje wzięły górę , jedna tarczka (prawda Daystate) niczego nie dowodzi. Chociaż przyznam , że niekiedy strzelając z PCP kolegi lepsze wychodziły na 35 m. Mogę tylko powiedzieć takie rzeczy się zdarzają i tyle . Jak ktoś był w wojsku to wie jak odbywało się sprawdzanie strzelca i Kałasza za jednym zamachem . Karabinek brał ten który wystrzelał blisko 50 pkt. i jeśli i on nie trafił karabin wędrował do naprawy. Nie słyszałem aby ktoś strzelał z X2 oprócz nowego właściciela(po zakupie),a tylko w tedy można coś obiektywnie powiedzieć.Jeszcze trochę popiszemy ,a odezwie się Ika i pokarze swoje tarczki z X2 :mrgreen:
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
Awatar użytkownika
Cortez

Jka się nie odezwie. ;) Chyba, że na beżowym.
lechwik

Post autor: lechwik »

daras pisze:Tylko w jakie rzeczy nie wierzysz? W to że można z Daystate strzelić taką tarczkę, czy w to że jak to byłby Diablik to wróciłby do mnie na reklamację?
Na reklamacje ? A to u Ciebie był robiony ??

mam pewno spostrzeżenie po dzisiejszym strzelaniu
Być może mi się wydaje bo za mało jeszcze strzeliłem ale

jak spada mi ciśnienie to śrut zaczyna odbijać w Prawo ?
widać to na wczorajszej tarczce

przy okazji - najlepsza dzisiejsza tarczka.

Obrazek
ZORAKI HP 01 ULTRA
HW90k + DOT
Daystate X2 + SWFA SS 10x42
UMAREX -- RACE GUN
Awatar użytkownika
Cortez

lechwik pisze:...jak spada mi ciśnienie to śrut zaczyna odbijać w Prawo ?
...raczej w dół....a w prawo - to pewnie Twoja zła praca na spuście. Za tydzień przećwiczymy nasze Daytato na Bemowie i dam Ci spróbować z moim tłumikiem. U mnie jest lepiej... ;)

P.S. Butlę nabij....
Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

Na ile m ta tarczka strzelana?
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
lechwik

Cortez pisze:
lechwik pisze:...jak spada mi ciśnienie to śrut zaczyna odbijać w Prawo ?
...raczej w dół....a w prawo - to pewnie Twoja zła praca na spuście. Za tydzień przećwiczymy nasze Daytato na Bemowie i dam Ci spróbować z moim tłumikiem. U mnie jest lepiej... ;)

P.S. Butlę nabij....

Rzecz jasna wszystkie powyższe emocje nie są potrzebne
wszelkie uwagi związane są z użytkownikiem a nie ze sprzętem.
Powyższe tarczki są jedynie dowodem braku umiejętności strzeleckich u operatora.

karabinek jest w rzeczywistości cholernie celny i nie umywa się do HW90.
strzelając z podpórki robi się same 10 tki

Musze tylko zweryfikować to spostrzeżenie że ok 110 bar zaczyna iść w Prawo.

PS: butla odwiedzi jutro Cekaus.
ZORAKI HP 01 ULTRA
HW90k + DOT
UMAREX -- RACE GUN
lechwik

AdamWawa pisze:Na ile m ta tarczka strzelana?
ok 20m

Adam brakowało dziś Ciebie Było jakoś tak nienaturalnie spokojnie
ZORAKI HP 01 ULTRA
HW90k + DOT
UMAREX -- RACE GUN
Awatar użytkownika
AdamWawa

Post autor: AdamWawa »

lechwik pisze: Adam brakowało dziś Ciebie Było jakoś tak nienaturalnie spokojnie
Wiem, bo już po 9:00 był tel. gdzie jestem :mrgreen: Co do sprzętu, to tak jak już ktoś kiedyś napisał, może najpierw kartka papieru i czarna kropka? Chociaż, myślę, że 2-3 miesiące i taka tarczka jak wyżej to będzie na 40m :mrgreen:
Zoraki HP 01, Sharp Tiger, IŻ 61 carbon design + M/S ...
---Przepraszam za swoje skandaliczne zachowanie na Bemowie i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...mnie tam trochę dziwi, że wpadacie w takie emocje na temat karabinu Kolegi...składaliście się na niego, czy jak ?..
niech sobie lechwik strzela z niego jak potrafi,na zdrowie, czy naprawdę nazwa daystate zwala Was z nóg ?..
Awatar użytkownika
Cortez

Spoko...ja się prawie składałem...bo pomysła dałem i lupę + butlę.... ;) Poczekajcie...za tydzień postrzelamy i zobaczymy.
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

...aha...godfather...