Wszystko na mojej działce, a za tym oryginalnym "kulochwytem" jest szczere pole, natomiast nie chciałem ryzykować uszkodzenia siatki ogrodzeniowej, więc musiałem coś wymyślić...
Zdjęcie postrzelonej plasteliny z poprzedniego postu, w lepszej rozdzielczości :
A tu mały test Slavii 630 ok 9J i Crosmana Pointed:
Plastelina schłodzona do ok. 10°C.
Φ otworu wlotowego - 8mm
"strzelanie z chinki to wielka frajda - nigdy nie wiem czy trafię"
A ja dzisiaj w plenerze , postrzelałem do żelu balistycznego 20% żelatyny , 80% wody , wlane do formy od keksu . Hatsan 125 ; 5,5 mm ; gas-ram na 15 atmosfer , hn field target trophy , 2 strzały : 20 i 50 metrów . Penetracja : 20 m - 23 cm , 50 m - 20 cm . Niestety limit na załączniki jest przekroczony
Jako że na kolejnym działowym spotkaniu zapragnęliśmy znów zapolować na 'żubra',
wstawiam kolejne fajne fotki jakie się udało zrobić koledze Wiesławowi
Cel przed ceremonią został podgrzany i wstrząśnięty dla lepszego efektu
drozdzu pisze:A ile to Żuli?? I jaki srut. Bo chciałbym porównac do siebie
Okej , porównamy , tylko podaj ile Ty masz żuli aby porównać do Ciebie ( pół żartem , pół serio)
Mam sharpa w pewnych granicach i z lekkimi schodkami mogę strzelac z taką energią jaką chce A na poważnie to zrobię kiedys troche tej galaretki i strzele np. na 6 pompkach - zobaczymy jaka bedzie penetracja.
pozdrawiam
Sharp Innova 1210 Uszczelniony na maxa + Leapers 3-9x32AOMD
forestkorsze pisze:januszmariusz, może się mylę , ale chyba 10 pompnięć nie jest wskazane bo może uszkodzić dmuchawkę .
Nie jest to napewno próba na wolne powietrze ze wzgledów bezpieczenstwa, ale dmuchawce nic nie bedzie (poprawki kluczowych elemetnów, ulepszenia tego i owego)
[ Dodano: 2009-10-14, 18:15 ]
Witam
Obiecalem fotki ale próba troche się przeciagnie - brak czasu Sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie ale cierpliwosci. Zelatyna juz kupiona
Sharp Innova 1210 Uszczelniony na maxa + Leapers 3-9x32AOMD