Stojaczek do przestrzeliwania wiatrówki

Pomysł Rafała aby wrzucać tu nasze pomysły

Moderator: Hiszpan63

Awatar użytkownika
Emhyrion

Post autor: Emhyrion »

dago pisze:No Darek, pełen podziw dla pomysłu :)
Jestem całkowicie poważnie zainteresowany. Zawsze musiałem się nieźle nakombinować przy zerowaniu, żeby było stabilnie i powtarzalnie. A z Twoim stojaczkiem wydaje się to łatwe :D , więc oczekuję na wersję komercyjną ,
Takie przyrządy są super, jak się chce sprawdzić skupienie wiatrówki. Ale już do zerowania optyki to różnie bywa. Czasem zadziała, a czasem człowiek jakoś inaczej składa się do karabinka na stojaku, a inaczej trzymając go w ręku. A inne złożenie do strzału niestety widać potem na tarczy...

Post autor: Cezar »

Emhyrion pisze:A inne złożenie do strzału niestety widać potem na tarczy...
Paweł, z moimi umiejętnościami to żadna przeszkoda. Jakbym nie przeszkadzał, to bym trafiał, a tak...
Po prostu wygodniej jest położyć coś stabilnie, nie mieć nieświadomych bujnięć, przechyłów.
Tak misie ;)
dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...

żyj , a nie istniej
PS+GS
Awatar użytkownika
Emhyrion

Post autor: Emhyrion »

dago pisze:
Emhyrion pisze:A inne złożenie do strzału niestety widać potem na tarczy...
Paweł, z moimi umiejętnościami to żadna przeszkoda. Jakbym nie przeszkadzał, to bym trafiał, a tak...
Po prostu wygodniej jest położyć coś stabilnie, nie mieć nieświadomych bujnięć, przechyłów.
Tak misie ;)
Ciągle piszesz o tym swoim braku umiejętności, a potem co widzę listę zwycięzców to "niewiele Ci brakowało". Fałszywa skromność to wada, nie zaleta :P

A co do stojaka to tak jak wspomniałem - czasem sa przekłamania, ale generalnie pomysł super. To co bym zmienił, to możliwość ściśnięcia szczęk trzymajacych karabin. Jak będzie luz co cały pogrzeb na nic - równie dobrze da się wyzerować optykę strzelając z karabinka opartego na butli z powietrzem w pokrowcu czy zrolowanego koca.
Całość powinna łatwo dać się rozkładać i być dociążona. Mam możliwość strzelania z Predatora, plastikowy wynalazek coś na kształt tego, ale sprawdza się tylko w pomieszczeniach, bowiem w terenie, gdzie nie ma równej podłogi z uwagi na niską masę staje się trochę niestabilny.