Gacek-1 czyli następca Skorpiona.
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
W ramach "koncertu życzeń" to może niekoniecznie od razu cała wiatrówka sprężynowa/gasramowa, ale jakby tak same gas ramy podchodzące do już istniejących karabinków... Sam bym chętnie w gamoniu spróbował, pewnie trochę hatsanowców też by było chętnych...
Jakby taki gas ram - działał, nie był jednorazówką jak gas struty (był rozbieralny +zaworek do pompowania), cena nie przekraczała wartości karabinka, to pewnie chętni do zakupu by się znaleźli.
Jakby taki gas ram - działał, nie był jednorazówką jak gas struty (był rozbieralny +zaworek do pompowania), cena nie przekraczała wartości karabinka, to pewnie chętni do zakupu by się znaleźli.
-
Wersja podstawowa ca 4tyg. ale jeśli dojdą do wykonania siakieś misje specjalne czas ten ulegnie wydłużeniu w zależności od ilości misjiCortez pisze:Wracając do Gacka: jaki jest przeciętny czas oczekiwania od momentu złożenia zamówienia? Może było, ale nie załapałem...

Co do sprężyn to zbyt nikła nasza wiedza by się porywać na takie projekty

No oki, przynajmniej moja

Teoretycznie znam ich budowę i wiem co i po co a jednak jak mi się trafia sprężyna wysyłam ją do Waldka - bo tak prościej i nie ma zagadek

PS
Zaś, co do gas ram-u to temat jest jak najbardziej do ogarnięcia i jak będzie wolna chwila (jak znam życie nieprędko) obiecuję pochylić się nad tym temat
Pss
prezes pochyli sie bardziej ze wzgledu na swoję wiedzę bo... w kononcu jest prezesem....

-
-
Proponuje od razu zrobić projekt wersji dla leworęcznych. Ścianka boczna jest jak najbardziej potrzebna, bo port ładowania jest dosyć wąski i ciężko tam paluchami dobrze operować. Dlatego leworęczni mogą czasem mieć ochotę na lustrzane odbicie wkładki standardowej.
http://www.wsststrzelec.pl/
"A teraz szybko zanim dotrze do nas że to bez sensu" - Król Julian
-
-
-
-
Testowane magazynki wchodzą ciasno. Również wystaje, ale to nie ma znaczenia bo rączka do przeładowania idealnie z nim licuje. Wkładka jednostrzałowa zapewne będzie używana tylko na zawodach, bo magazynek pomimo że Prezes twierdzi, że do doskonałości im trochę brakuje, są całkiem znośne. Przy ładowaniu jedynie trzeba uważać, by pierwsza śrucina nie wystawała za bardzo. Faktycznie przedział ładowania jest wąski. Bez wkładki i magazynka ładowanie śrutu wprost do lufy jest karkołomne, wykonalne, ale karkołomne. W przypadku tak zaprojektowanej wkładki, śrucina się wturla na rynienkę. Mnie osobiście bardziej sie taka możliwość podoba niż płaski port coś ala QB78, gdzie śrucina może przelecieć przez port ładowania.
http://www.wsststrzelec.pl/