KONCEPTUS - SP 7
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
-
- Ściepnik
Wiem . A z Darasem o malkontentach rozmawiałem ... wczoraj ... przy kawce ..maximus pisze:Rozumiem, ale się Jerzemu nie dziwie. Taka odpowiedz i reakcja jest pewnie wynikiem tego że Polski rynek jest bardzo specyficzny i ciężko tu prosperować bo jest kupa malkontentów. Zapytaj Darasa to ci to wszystko dokładnie wytłumaczy.

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
-
-
- Ściepnik
Właśnie - klasa cenowa. Umówmy się, że mówimy o karabinkach nowych, ze sklepów, BSA R-10, AA s410 (orzech) lub s510 też kosztują ok.4 tys. zł i nikt nie narzeka że za drogie, a SP 7, produkowany praktycznie jednostkowo jest za drogi?
Daysatate to juz wydatek od min. 4,8 tys wzwyż, aż do ok.10 tys. I nadal kol. MarcFloyd uważasz że to ta sama klasa cenowa? Bo ja nie. SP 7 jest tańszy niz każdy nowy Daystate.
Nie rozumiem i nie widzę zasadności zarzutu wysokiej ceny SP 7.
W UK przy zachowaniu obecnej ceny uważam że zbyt na SP 7 będzie duży, więc biznes ruszy i będzie kasa na zrobienie wiatrówki dla nas, do HFT, o parametrach optymalnych własnie do strzelania tej dyscypliny.
To są takie moje prognozy, czas pokaże jak to wszystko się uda. Ja życzę powodzenia Konceptusowi i trzymam kciuki
Daysatate to juz wydatek od min. 4,8 tys wzwyż, aż do ok.10 tys. I nadal kol. MarcFloyd uważasz że to ta sama klasa cenowa? Bo ja nie. SP 7 jest tańszy niz każdy nowy Daystate.
Nie rozumiem i nie widzę zasadności zarzutu wysokiej ceny SP 7.
W UK przy zachowaniu obecnej ceny uważam że zbyt na SP 7 będzie duży, więc biznes ruszy i będzie kasa na zrobienie wiatrówki dla nas, do HFT, o parametrach optymalnych własnie do strzelania tej dyscypliny.
To są takie moje prognozy, czas pokaże jak to wszystko się uda. Ja życzę powodzenia Konceptusowi i trzymam kciuki

orzeszki....koniecznie 

-
- Ściepnik
No, autentyczna kosa byłaby prawdziwym antykiem, aczkolwiek porównanie wydaje mi się niesprawiedliwe.green_thunder pisze:Na ścianie, to wolałbym kosę spod Racławic powiesić...konstrukcja mniej-więcej porównywalna...
Będę tej konstrukcji kibicował, chociaż nie mam zamiaru jej kupować.
Podoba mi się prostota rozwiązania, dostrzegam w tym pewną elegancję.
Chętnie obejrzałbym ten system w taktycznej osadzie.
Cena jest słona, ale trzeba zdać sobie sprawę z realiów produkcji małoseryjnej. No, chyba że Jerzy kupił linię produkcyjną Łucznika.
Jedyne co Konceptus zawalił to marketing. Ja bym przygotował próbną serię 3-4 egzemplarzy i poprosił parę osób znanych w środowisku o niezależną recenzję. Wydaje mi się, że pukawka by się obroniła, a i konstruktywne uwagi można byłoby wykorzystać w rozwoju. Bez tego to tylko wydziwiamy i misiamy.
A ja mam motylka, nie muszkę.
-
Cheng, kad wziales te ceny? On jest przeznaczony na rynek brytyjski. Huntsman Classic to 700 funtow, wiec duzo taniej. Air Ranger czy M4 to 1000, wiec niewiele drozej. Musialbys porownac ceny w UK, nie w Polsce.
Ja nie napisalem ze jest za drogi. Ja napisalem ze jesli sprzedajesz samochod w cenie mercedesa to bedziesz konkurowal wlasnie z mercedesem a nie np. Skoda.
Ps AA S410 to okolo 500 funtow, duzo taniej od SP7...
Ja nie napisalem ze jest za drogi. Ja napisalem ze jesli sprzedajesz samochod w cenie mercedesa to bedziesz konkurowal wlasnie z mercedesem a nie np. Skoda.
Ps AA S410 to okolo 500 funtow, duzo taniej od SP7...
Ostatnio zmieniony 2011-12-17, 22:44 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
.. z polskich realiów cenowych ... i dobrze , że nie włoskich , bo by było jeszcze o połowę drożej ...MarcFloyd pisze:Skad wziales te ceny?

Oczywiście Jarek był sporo szybszy ...

Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
... często nie tam , gdzie celujemy

-
-
- Ściepnik
-
-
-
-
- Ściepnik
To, że nie jesteś w Polsce to widzę, a brytyjskie realia znam aż za dobrze - bywam tam/pracuję/ z przerwami od 1995 roku 
Przypomniałem ceny innych karabinków w Polsce, cena SP 7 też jest podanaw Polsce =4 tys zł. To ja nie rozumiem, co ty próbujesz wykazać powołując się na brytyjskie ceny? Przecież porównujemy to, co możemy kupić w Polsce w danej chwili, prawda?
A jak będzie cena w UK..... zobaczymy, na razie nikt tego nie wie jeszcze

Przypomniałem ceny innych karabinków w Polsce, cena SP 7 też jest podanaw Polsce =4 tys zł. To ja nie rozumiem, co ty próbujesz wykazać powołując się na brytyjskie ceny? Przecież porównujemy to, co możemy kupić w Polsce w danej chwili, prawda?
A jak będzie cena w UK..... zobaczymy, na razie nikt tego nie wie jeszcze

orzeszki....koniecznie