Do porównania SPARTAN PCPcheng13 pisze: kolba nie jest za wielka, tylko taka "kanciasta" trochę,

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
Przecież to dwa różne rozwiązania oprócz kartusza schowanego w osadzie .green_thunder pisze:.BSA Spitfire PCP, kartusz w osadzie, lufa łamana do ładowania śrutu.
A jak najbardziej ze względu na identyczny sposób ładowania śrutu i całej komory zamkowej zbliżonej wyglądem do sztuceragreen_thunder pisze:do Spartana porównywać, nie wypada
Jak to co? Wysiłek włożony w projekt i wykonanie, żmudna rzemieślnicza praca, piękny efekt końcowy, no i przede wszystkim odwagi twórców! (myślę że argumentów wystarczy)green_thunder pisze:...więc co tu popierać...
oni mają całe mnóstwo małych wytwórni i prywatnych fabryczek które produkują fajne nieseryjne sprzęty i sprzedają je na cały świat za ciężką kaskę.green_thunder pisze:na wyspach.
To wytwórca będzie się chwalił i jak znam naszych konstruktorow i wynalazców , to pomysł lub patent lub prawa autorskie powędrują za granicę ... to proste ... jesteśmy zbyt ubodzy , by korzystać z takich "wynalazków". Sam system widzę w zupełnie innej "oprawie" ... cena nieadekwatna do tego co proponuje producent ... Po mojemu taki kolekcjonerski "kwiatek" jak i "polski" Logun ...donkihot pisze:Ja osobiście chciałbym żeby im się udało, mieli byśmy się czym chwalić za granicą np.
Hiszpan63 pisze:A przeczytajcie dokladnie opis... jasno Jerzy napisał , że ten model dedykowany jest "wyspiarzom". Oni też jako pierwsi zobacza testy i opis ...
To wytwórca będzie się chwalił i jak znam naszych konstruktorow i wynalazców , to pomysł lub patent lub prawa autorskie powędrują za granicę ... to proste ... jesteśmy zbyt ubodzy , by korzystać z takich "wynalazków". Sam system widzę w zupełnie innej "oprawie" ... cena nieadekwatna do tego co proponuje producent ... Po mojemu taki kolekcjonerski "kwiatek" jak i "polski" Logun ...donkihot pisze:Ja osobiście chciałbym żeby im się udało, mieli byśmy się czym chwalić za granicą np.