Zdjęcie jest poglądowe - Peyalo już się zbierał do domu, a toto akurat zmontowałem. W zestawie jest jeszcze kolba rurowa, razem ustrojstwo ma 120 cm
Pomysł robienia zdjęć padł przy pakowaniu - jak złapałem za chwyt pistoletowy karabinka już pozbawionego kolby.
Wrażenie jest mniej więcej takie, jak by się trzymało w łapie FX Ranchero, albo Brococka AIM. Lufa od Sharpa, nawet z tłumikiem na końcu jest leciutka.
Sprzęcik ma w tej chwili 225 m/s, pewnie Paweł przez weekend nie omieszka postrzelać i zdać relacji.
Brawo ... brawissimo ... Teraz niech Paweł poopowiada jak się toto sprawuje w "boju" ....
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Hiszpan63 pisze:.. Teraz niech Paweł poopowiada jak się toto sprawuje w "boju" ....
Dopiero zajechałem ,dziś poskładam jutro jak da pogoda może postrzelam.Mam jeszcze zupełnie nową optykę 6-24x50 do przetestowania na tej "Długiej Lancy"
Giwera wygląda tiaktycznie dalekosiężnie
Przy CO2 (czyli braku odrzutu) i dobraniu śrutu, można sie spodziewać jednej dziurki (no dziury )
OT w sprawie długości pistola do Silhouette:
Regulamin Silhouette AD 2011 pisze:
...
3. Długość całkowita pistoletu nie może przekraczać 457 mm a rewolweru 406 mm. Wymiary wraz z przyborami celowniczymi.
Dozwolone są jednostki wielostrzałowe - posiadające magazynek. Strzelanie z tych jednostek według zasad opisanych powyżej.
...
Korzystając z dziury w chmurach,przestrzelałem "Długą Lancę" a że to prototyp trochę było do roboty i ustawienie potrwało sporo czasu.Zamieszczam tarczkę innej pod ręka nie miałem tak jak i karabinka od roku w ręku.Zawiozę komuś z dobrym okiem do przetestowania ja czuje róznicę w porównaniu z Qbusiem ze standardową lufą na lepsze oczywiście.Ponadto byłem już zmęczony więc się spieszyłem i regulowałem jeszcze w trakcie/trzy osobne przestrzeliny to pierwsze strzały w tarcze.Optyka tez jest mi jeszcze nie znana.
Dystans 12 metrów ,śrut Crosman Pointed/chyba?/ 4,5mm
Ile to meterków ?? .... ŁO .. oślepłem chyba ... To zeby tak zrobić około 30 m nawet z tymi odskokami , to będzie nieźle ...
Ostatnio zmieniony 2011-05-01, 16:24 przez Hiszpan63, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali.... HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam ... często nie tam , gdzie celujemy
Żarty sobie Przemek robisz do takiej tarczy.12-13 metrów strzelałem ze stoliczka i z siedzącej,wiesz dlaczego inaczej nie mogę. Spieszyłem się bo na papu/michę/ wołali stąd ucieczka przestrzelin w prawo.Podejżewam ze ty Obywatelu wybijesz jedna dziurę hi hi.