QB 78 parę pytań
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
QB 78 parę pytań
Witam,
Mam do was, szanowni koledzy parę pytań odnośnie tej wiatrówki (zakupiłem ją wczoraj po przeczytaniu setek stron na jej temat)
Jeśli odpowiedzi już gdzieś są to z góry przepraszam, ale ja ich nie znalazłem.
Do rzeczy,
Czy to normalne, że wykręcenie zatyczki od kartusza graniczy z niemożliwością? (oczywiście bez bombiczek w środku. Bardzo drobny gwint wygląda jak zerwany)
Po oddaniu x strzałów kończy się gaz, co objawia się tym, że śrucina zostaje w lufie, kiedy odkręcam zatyczkę dosyć dużo gazu uchodzi.
Ósemka jest metalowa i lufa trzyma się sztywno jak kaktus w dłoniach ukochanej ;-) ale całość jakoby porusza się w osadzie np. po próbie oddania strzału przy włączonym bezpieczniku. Czy ma to wpływ na celność? (Strzelcem dobrym nie jestem, ale z 10m z otwartych mieszczę się w 8kach i wyżej. Korona lufy nie była robiona)
QBietka wyciągnięta z kartonu ma spust na przysłowiowe pierdnięcie muchy, to norma? (porównanie mam tylko z crosem 3576 i H&K) wiem, że spust można regulować ale jak dla mnie na razie jest ok.
Wybaczcie za to wypracowanie,
Pozdrawiam.
Mam do was, szanowni koledzy parę pytań odnośnie tej wiatrówki (zakupiłem ją wczoraj po przeczytaniu setek stron na jej temat)
Jeśli odpowiedzi już gdzieś są to z góry przepraszam, ale ja ich nie znalazłem.
Do rzeczy,
Czy to normalne, że wykręcenie zatyczki od kartusza graniczy z niemożliwością? (oczywiście bez bombiczek w środku. Bardzo drobny gwint wygląda jak zerwany)
Po oddaniu x strzałów kończy się gaz, co objawia się tym, że śrucina zostaje w lufie, kiedy odkręcam zatyczkę dosyć dużo gazu uchodzi.
Ósemka jest metalowa i lufa trzyma się sztywno jak kaktus w dłoniach ukochanej ;-) ale całość jakoby porusza się w osadzie np. po próbie oddania strzału przy włączonym bezpieczniku. Czy ma to wpływ na celność? (Strzelcem dobrym nie jestem, ale z 10m z otwartych mieszczę się w 8kach i wyżej. Korona lufy nie była robiona)
QBietka wyciągnięta z kartonu ma spust na przysłowiowe pierdnięcie muchy, to norma? (porównanie mam tylko z crosem 3576 i H&K) wiem, że spust można regulować ale jak dla mnie na razie jest ok.
Wybaczcie za to wypracowanie,
Pozdrawiam.
-

http://www.serwis.wiarus.org/
Resztę powolutku sobie ustawisz,najwazniejsze to zgrać się z karabinkiem i odrobina cierpliwosci.
Niewielka Zbrojownia
-
-
- Ściepnik
Cokolwiek byś nie kupił , trzeba podokręcać , przesmarować itp . Dokręć tą śrubę od spodu łoża , to nie będzie system latał ...mrok31337 pisze:Jeśli to norma, to ok ;-)
Temat można zamknąć.
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam
... często nie tam , gdzie celujemy

HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam

-
-
-
-
- Ściepnik
-
Dokręć śrubę skręcającą korki na systemie, te na końcu czarnych rur (trzeba zdemontować opał) + śrubę pod dosyłaczem śrutu.Ale zrób to z wyczuciem, ponieważ zbyt mocne dokręcenie spowoduje ściśnięcie i zniekształcenie rury - ciężko będzie działać rygiel i zbijak też nie będzie chciał dobrze latać. Możliwe, że trzeba będzie przeszlifować papierkiem na wiertarce wnętrze obydwu rur systemu i dobrze nasmarować.
Walczyłem z tym problemem dłuższy czas i pomogło dopiero odwrócenie napinania sprężyny zbijaka.
Walczyłem z tym problemem dłuższy czas i pomogło dopiero odwrócenie napinania sprężyny zbijaka.
QB79 PCP ,AM850 PCP ,Cros3576, 2240, BMK19,30 i powiększająca się kolekcja CP
-
Wczoraj postrzelałem troszkę (poszło 200 pestek
) wyzerowałem jako tako bazarową lupkę GAMO 4x20 ale strzelać przez to za bardzo się nie da dłużej niż 20min. Mimo to ruchy osady jakoś ustały a udało mi się uzyskać skupienie na śrucie Gamo Match wielkości ok 2 groszowej monety. Jak wrócę do domu to postaram się zapodać jakąś tarczę. Strzelanie odbywało się w ciemnawej piwnicy na 10m z pozycji stojącej podpartej.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.