Co wybrać ?

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

spezial

Co wybrać ?

Post autor: spezial »

Witam chciałbym zakupić pierwszą w moim życiu wiatrówkę na naboje CO2, więc proszę was o radę. Pistolet ma być w granicach do 300zł. Chodzi mi głównie o to żeby kupić ze wszystkich dostępnych na rynku najmocniejszy jaki istnieje.

Proszę o wasze propozycję -> Każdy pistolet o jak największej mocy które testowaliście.

Ja jak narazie zastanawiałem się nad Beretta Elite II i to na tyle.
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Po pierwsze ; http://nasze-wiatrowki.pl/viewforum.php?f=18 ...
spezial pisze:Chodzi mi głównie o to żeby kupić ze wszystkich dostępnych na rynku najmocniejszy jaki
Jedynym najmocniejszym , w tym przedziale cenowym jest Crosman 2240...
spezial pisze:Ja jak narazie zastanawiałem się nad Beretta Elite II i to na tyle
A to akurat jest kiepski wybór ... i to na tyle ...
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

Post autor: green_thunder »

Taa, zgadzam się z przedmówcą we wszystkich trzech punktach...moc, moc...(co prawda w moim 2240 moc była zerowa, energii nadawał ponad 12J)...
Awatar użytkownika
peyalo

Post autor: peyalo »

Taa, zgadzam się z przedmówcą we wszystkich trzech punktach...moc, moc...(co prawda w moim 2240 moc była zerowa, energii nadawał ponad 12J)...

:P Tak mój crosman musiał mieć z całe 2240 owce mechaniczne mocy ,a berretta to 4razy mniej i to na tyle.....
Niewielka Zbrojownia
spezial

hmm

Mówicie że Crosman będzie mocniejszą bronią a powiedzcie mi dlaczego producent beretty podaje prędkość początkową 160m/s Beretty a Crosman ma 140m/s ;/ nie znam się na tym ale wydaje mi się że beretta będzie mocniejsza ;/ ? A i chodziło i o pistolet pokroju beretty tj o takim kroju a nie tak jak ten crosman wzrorowany na krótkich wiatrówkach a chciałem typowy pistolet w cenie 300 najmocniejszy ??
Awatar użytkownika
green_thunder

spezial pisze:nie znam się na tym ale wydaje mi się
To straszne zdanie. Sugerujesz się tym, co piszą sprzedawcy. Tu króluje praktyka. Wielu świeżych posiadaczy chciałoby mieć pistolet odwzorowujący oryginał. Producenci i handlowcy to wiedzą, pchają w plastikowe korpusy te same systemy, dorabiają bajery typu ruchomy zamek (strata celności i energii oraz pędnika), generalnie zabawka na 15 min., bo puszka na 20 m staje się maximum wyczynu. Pistolety jednostrzałowe, nie przypominające "broni" są znacznie lepsze, celniejsze, sprawiają przyjemność użytkownikowi. (Nb. długopis też broni nie przypomina, a oszukać się można...).
Jeśli już musisz mieć coś takiego, to nic na zakichane kuleczki. Lepiej nabyć crosmana 3576 na śrut diabolo, bębenek 10-cio strzałowy, można go "wzmocnić", trochę mniej strzałów, ale dalej. Poczytaj stronę użytkownika <miki> na tym forum, porozmawiaj z Pawłem <peyalo>, nie spiesz się, bo stracisz 300 zł, a odsprzedać taki wynalazek nie jest łatwo...
spezial

spezial

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, tak jak napisał ostatni autor nie bd postępował pochopnie dlatego napisałem na waszym forum. Ale chyba tak jak mówicie wybiorę tego Crosmana z 1 waszej propozycji, jeżeli jeszcze możecie to podajcie mi linki do tematów lub stron na których jest opisane jak mogę go "ulepszyć" tj żeby osiągi były jeszcze lepsze, dziękuję i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

W pierwszej chwili myslałem ze jesteś czubek co sie pyta a i tak porad nie słucha a tu popatrz jaka niespodzianka. Ten crossman 2240 jest mocny. Prędkość ma podaną "tylko" 140 m/s a beretta "aż" 160 m/s. Tylko że cros jest w kalibrze 5,5 i może mieć te 140m/s a beretta na 100% nie ma 160 m/s a jest w kalibrze tylko 4,5.
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
green_thunder

Osiągałem z niego 50 m spokojnie, 75 przy możdzieżowym celowaniu ;)
zajrzyj też tu: http://www.serwis.wiarus.org/crosman-22 ... ja-energii
Awatar użytkownika
peyalo

Post autor: peyalo »

Nie spiesz się i dobrze zastanów ,tak jak koledzy napisali porównywanie beretty na kulki bbs z crosmanem 2240 a nawet rewolwerem crosman 357 na polu tylko "papierowych danych" nie ma sensu.To masa pocisku/rodzaj materialu,gwintowana lufa/ decyduje ,no i najwaznejsze do czego będziesz chciał wykorzystać ten pistolet oby nie do niecnych celów,bo do samoobrony mimo że niektórzy sprzedawcy tak twierdzą się taki pistolet nie nadaje.
Niewielka Zbrojownia
Awatar użytkownika
Hiszpan63
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Hiszpan63 »

Tu masz crosmana 2240 w dobrej cenie ; http://www.strzel.com.pl/crosman-2240-g ... -p-83.html

I podstawowe informacje co można zrobić lub zlecić zrobienie ; http://www.google.pl/url?q=http://www.s ... -maGcZIgpw

Jeżeli się na niego zdecydujesz, to tak czy siak, pogadaj z miki-m lub peyalo ... podpowiedzą co można samemu podłubać i jak to zrobić ... ;)
Jak Pan Bóg dali, to i z kija wypali....
HWunderGnom70 .Lady Daisy BUCK . Strzelanie trzeba lubić , ale trafiać , to trzeba się nauczyć ... Karabin trafia sam :! ... często nie tam , gdzie celujemy :lol: ;)
Awatar użytkownika
green_thunder

Pierwszy krok to natychmiastowa, własnoręczna wymiana sprężynki spustu na słabszą, fabryczna zbyt twarda, przeszkadza. Wystarczy zdjąć prawą okładzinę i wszystko widać. Potem zakup u mikiego takiego "regulatorka", dzięki któremu na odległość np. 10 m nie używasz całej energii, a tyle, ile chcesz, 3J, 5J, itd. Montaż też dziecinnie prosty.
Awatar użytkownika
maximus

Post autor: maximus »

A skad Robert wziąć taką sprężynkę?
Diablik + Waver v10 2-10x38
Awatar użytkownika
Maruda

Post autor: Maruda »

Nawinąć samemu.
Rlyeh

Post autor: Rlyeh »

Tu masz opis Beretty Elite II
http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=1710
Słownie - jak znajdziesz to za 150 PLN z przesyłką, można się bawić, ale w cenach aktualnie panujących w sklepach - przesada.