Twinmaster: od zera do oficera.

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Awatar użytkownika
glowak_71

Post autor: glowak_71 »

hyena pisze:Ponieważ moim głównym zadaniem na tym forum jest czepialstwo, to się przyczepię do kolegi glowak_71. Opis modyfikacji bardzo piękny i tak dalej. Ale jedna sprawa. To nie jest PISTOLET a mianowicie REWOLWER. Jakoś nikt nie zwrócił na to uwagi nawet "Wrona", która ma laserowe spojrzenie.
Zwrócił, zwrócił, spójrz na mój post z 2009-01-29, 08:55, zamieściłem tam zdjęcie bebechów rewolweru gazowego Rohm, nazywając go właściwie i widać, że Twin ma takie same, i że jest to rewolwer. Tylko jakoś tak dziwnie pisać "rewolwer Twinmaster", bo gdzie byś nie spojrzał, wszyscy z uporem maniaka nazywają go pistolet. Poza tym, ktoś szukając w góglu informacji, na bank wpisze "pistolet", więc po co dezinformować algorytm wyszukiwarki i nie dać się znaleźć. Poza tym, spójrz na stronę producenta: http://www.roehm-rg.de/192.html?&L=1&tx ... 13767fb4d7
I co? I też nazywają go PISTOL!! Cytata: "The TWINMASTER Sport air pistol"

Ale bardzo dobrze, precyzyjnym purystom językowym mówimy zdecydowane TAK!!

BTW, te wstawki to tak w ramach reczepialstwa. :mrgreen:
Instruktor strzelectwa sportowego, bojowego i dynamicznego, sędzia sportowy.
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Post autor: bonzoo »

A kiedy zobaczymy fotki z tą rękojeścią którą mi na zlocie pokazywałeś? :mrgreen:
Awatar użytkownika
glowak_71

Post autor: glowak_71 »

A prosze bardzo!

Ostateczna wersja mojego ulubieńca:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rekojesc handmade by Daras - cus pieknego.
Instruktor strzelectwa sportowego, bojowego i dynamicznego, sędzia sportowy.
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Rękojeśc bajka, pistol miodzio :mrgreen: Mam nadzieję, że następnym razem nie zapomne postrzelać :( ...
Awatar użytkownika
asterix

Post autor: asterix »

no bardzo ładny pistolet :D
Z tą rękojeścią to i wyniki pójdą w górę!
A co do pistoletu to uważam,że rewolwerem jest tylko gdy ma założony 8 strzałowy magazynek,a z wkładką 1 strzałową to już pistolet :mrgreen: Zgadzacie się ze mną?
Troszkę sprzętu dmuchanego,troszkę dymiącego.
Awatar użytkownika
Slinger

Post autor: Slinger »

Czyli, że w tym modelu pistoletu, wykręcając po prostu tą tubę z przejściem na Co2, można wkręcić kartusz PCP? I to będzie działać? Że jak się chce, to można mieć albo Co2, a jak się chce, to można z tego szybko zrobić PCP? Czy to tak działa?
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Nie bardzo. Bezpośrednio nie wkręcisz kartusza po wykręceniu adaptera na CO2. Potrzebny jest jeszcze reduktor. W przypadku zasilania z CO2 masz około 70 bar stałego ciśnienia z naboju. Kartusz nabijasz do 200 bar i musisz je zredukować do tego poziomu. Dlatego niezbędny jest reduktor. Z resztą po wykręceniu adaptera masz w obudowie gwint wewnętrzny. Kartusz też ma gwint wewnętrzny. Reduktor można dokupić w incorsie reduktor No i jeszcze Kartusz. Trzeba się liczyć z wydatkiem około 700 zł. Trzeba się zastanowić czy warto. I trzeba jeszcze mieć źródło zasilania w sprężone powietrze.
Awatar użytkownika
Slinger

Post autor: Slinger »

bonzoo pisze:Nie bardzo. Bezpośrednio nie wkręcisz kartusza po wykręceniu adaptera na CO2. Potrzebny jest jeszcze reduktor. W przypadku zasilania z CO2 masz około 70 bar stałego ciśnienia z naboju. Kartusz nabijasz do 200 bar i musisz je zredukować do tego poziomu. Dlatego niezbędny jest reduktor. Z resztą po wykręceniu adaptera masz w obudowie gwint wewnętrzny. Kartusz też ma gwint wewnętrzny. Reduktor można dokupić w incorsie reduktor No i jeszcze Kartusz. Trzeba się liczyć z wydatkiem około 700 zł. Trzeba się zastanowić czy warto. I trzeba jeszcze mieć źródło zasilania w sprężone powietrze.
Dzięki za info! ;)
A więc nie warto - lepiej już te Co2 mieć w tym modelu. A czy to celna wiatrówka i warta swojej ceny (~1000zł)? Chodzi mi o tą czarną wersję.

EDIT:
Czy można do tego modelu dokupić jakieś drewienka?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
bonzoo
-#Srebrny Dobromir
-#Srebrny Dobromir

Ja uważam, że bardzo celna. I warta swojej ceny. Rękojeści dokupisz bez problemu. Przypuszczam, że sama konstrukcja się nie różni więc powinny pasować. Jak coś to mam prawą i lewą oryginalną taką jak w linku do sprzedania...http://www.sklep.incorsa.pl/product,2982.html Możesz też poprosić Darasa o dorobienie rękojeści.
miki

Post autor: miki »

bonzoo pisze: Reduktor można dokupić w incorsie reduktor No i jeszcze Kartusz. Trzeba się liczyć z wydatkiem około 700 zł. Trzeba się zastanowić czy warto. I trzeba jeszcze mieć źródło zasilania w sprężone powietrze.
Dorobienie kartusza do reduktora z Incorsy to ok 200 zł. W 500 się zamknie razem.
Chwat

Post autor: Chwat »

Moja przeróbka Twinmastera Action wygląda tak:

Obrazek

Rękojeść oklejona modeliną i utwardzona, dodana półka oraz dodatkowa mała półeczka między palcami całość pokryta "opiłkami" plastiku na klej epoksydowy. "Klei" się w dłoni.
Kartusz CO2 wykonał kolega z innego forum. Można oddać na nim 360 strzałów. Posiada zaworek, dzięki któremu łatwo tankować a dodatkowo, w razie awarii, można spuścić gaz.
Szyna montażowa i lupka 2x20 pozwalają mi eksterminować sylwetki :)
Nazwałem go "Exterminator S" :)