Witam szanowne grono
Z opisu: kolbę jedzą korniki , brak muszki, szczerbinki , osłony spustu, strzela ,
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c09 ... d0726.html
Z uwagi na duży nakład pracy, który należy włożyć w renowację proszę o w miarę obiektywną kalkulację ile można dać za ww. diankę maksymalnie.
Pozdr
proszę o wycenę
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze, krzysztof
-
Jeśli wziąłbyś ją za darmo , jej renowacja była by opłacalna .Ale chyba nie o to w naszym hobby chodzi prawda ?
uszczelki , sprężyna - 60zł
papiery ścierne olej/ lakier itp. 50zł
ok.20h pracy nad systemem i drewnem - sprawa indywidualna
oksyda - od 5zł za kg do 50< za system u fachowca .
Części których brakuje ok 60zł
Czyli może nawet wyjść drożej niż nowa , ale pierwszy strzał z wiatrówki odnowionej własnoręcznie .. hmmm bez cenne
pozdrawiam
Krystian
Jeśli już kupiłeś te Diane , mogę sprezentować Ci kabłąk spustu zdaje się ze od łucznika ale głowy nie dam .
uszczelki , sprężyna - 60zł
papiery ścierne olej/ lakier itp. 50zł
ok.20h pracy nad systemem i drewnem - sprawa indywidualna
oksyda - od 5zł za kg do 50< za system u fachowca .
Części których brakuje ok 60zł
Czyli może nawet wyjść drożej niż nowa , ale pierwszy strzał z wiatrówki odnowionej własnoręcznie .. hmmm bez cenne
pozdrawiam
Krystian
Jeśli już kupiłeś te Diane , mogę sprezentować Ci kabłąk spustu zdaje się ze od łucznika ale głowy nie dam .
Ostatnio zmieniony 2009-03-20, 14:50 przez krystian, łącznie zmieniany 1 raz.
Lgm2 + Doc
-
Tak to tylko w Erze.krystian pisze:Jeśli wziąłbyś ją za darmo ,

podejrzewam, że troche więcejkrystian pisze:Części których brakuje ok 60zł

nie wyrzucaj jeszcze, bo się nad nią zastanawiamkrystian pisze:mogę sprezentować Ci kabłąk spustu z

Ale tez nie chodzi o to by się urobić wywalić z pieniędzy części, a za jakiś czas się okazuje, że ktoś sprzedaje taką samą w dobrym stanie w cenie przez półKWP pisze:Takiej dianki nowej się nie kupi.

-
- -#Kustosz
-
- -#Srebrny Dobromir
Mam dwie takie Dianki 25. W sumie za obie dałem coś koło 120-150 zł. Tą z fotki widziałem na allegro za 120 zł. Możesz poczekać, jak nikt nie kupi, napiszesz do gościa, że możesz dać np. 100 zł może ci sprzeda. W temacie części zamiennych to powinienem mieć kabłąk i muszkę od Diany 27 to mogę ci odstąpić. Kolbę można czasem na allegro za 10 zł oryginalną wyhaczyć
Poszperaj w dziale Kolekcje/militaria/broń/części broni
Sam nie raz się wściekam i rzucam to szlifowanie, drapanie i resztę...ale po kilku dniach wracam i pracuje dalej
A jak to uruchomisz....to POEZJA. Nie dość, że masz niezły zabytek w rękach to jeszcze własnoręcznie odnowiona i przywrócona życiu. BEZCENNE!!!!

Sam nie raz się wściekam i rzucam to szlifowanie, drapanie i resztę...ale po kilku dniach wracam i pracuje dalej

-
-
-