Można wpisywać tu rady które przydadzą sie nowym posiadaczom wiatrówek. Rady związane z użytkowaniem wiatrówki jak również z bezpieczeństwem podczas strzelania.
Witam,
Mam u siebie pewną kolbę,bardzo leciwą.Czy dało by się w to łoże wstawić jakiś mechanizm typu wiatrówka?Czy może rozpoznajecie to drewno?Z pewnością nie była to wiatrówka.Oto kilka fotek:
Chciałbym to zrobić chociażby dla samego podziwiania,samo drewno troszkę ubogo się prezentuję.
Pozdrawiam.
Od haenela 49 lub 310 systemy bardzo podobne.
Poniżej masz fotkę kolby od mojego haenela 310. Zaznaczyłem które wymiary musisz w pierwszej kolejności pomierzyć, jeżeli będą choć trochę zbliżone do tego co podałem, to jest szansa na dopasowanie systemu.
gdybyś potrzebował dokładniejsze wymiary to służę pomocą
To prawdopodobnie kolba od myśliwskiej wersji Mausera 98, przerabianie jej to profanacja, a wartość kolekcjonerska może być na poziomie używanej wiatrówki w cenach które szukasz
Osiąganie zwycięstwa w zwykły sposób nie stanowi szczytu osiągnięć. Sun Tzu
Fakt,swego czasu był identyczny Mauser na allegro,opisany jako "wersja sportowa"
A co do tej ceny.Jaka ona jest?Nie chcę jej w żadnym wypadku sprzedawać,jestem po prostu ciekaw
bonzoo pisze:Jeżeli jest to faktycznie kolba od Mausera, to nie warto nic, poza Mauserem do tej kolby dopasowywać...poszukaj na allegro może znajdziesz odpowiedź.
jak dla mnie to w tej aukcji allegro wycięcie pod system jest identyczne jak u ciebie