Jak usprawnić
Moderator: Hiszpan63
-
- -#Srebrny Dobromir
Link do sklepu podałem ci wyżej www.akhobby.pl nie wiem jaką masz szczerbinkę przykręcaną czy na jaskółkę ale zerknij na tą: http://akhobby.pl/index.php?a=opis&k=47&kt=&id=413
albo na tą: http://akhobby.pl/index.php?a=opis&k=46&kt=&id=138
z tym że to dość drogie rozwiązania, a ze zdjecia wygląda że masz zwykłą światłowodową np taką:
http://www.allegro.pl/item414654033_hit ... aniej.html
A w zasadzie jak kupiłeś lunetke to po co ci szczerbinka?
albo na tą: http://akhobby.pl/index.php?a=opis&k=46&kt=&id=138
z tym że to dość drogie rozwiązania, a ze zdjecia wygląda że masz zwykłą światłowodową np taką:
http://www.allegro.pl/item414654033_hit ... aniej.html
A w zasadzie jak kupiłeś lunetke to po co ci szczerbinka?
-
No właśnie,chyba odpuszczę sobie tą szczerbinkę,Zadna z nich nie jest identyczna i musiałbym znać razstaw wkrętów mocujących.Lepiej pomyślę o innej sprężynie.W sklepie który podpowiadasz mają duży wybur ale do diany 21 jakoś nie znalazłem,są do wielu innych modeli także w wersji eksportowej-nie wiem jaka to-Wysłałem zapytanie do sklepu,czekam na odp.Pomierze swoją i myślę że coś dopasuję.Jeśli możecie doradźcie mi jak dopasować sprężynę,co jest najważniejsze czy może byc 2-3 cm dłuższa,więcej lub mniej zwoi,sr drutu bo rozumiem że śr.zew i wew muszą być takie same aby zmieściła się w tłoku.
Marek
-
-
-
-
Właśnie złożyłem dmuchawkę/ idzie mi coraz lepiej,szybciej i nic nie zostało/ ,pierwszy strzał i .....włos się zjeżył!Straciła moc!Szybko "pukam" do sklejki gdzie ślady innych strzelań no i .....przelot na wylot!/sklejka 5mm odl. 15 m.Diana nie kopie,stąd nie czułem jej mocy!Podczas składania przyszedł mi pomysł aby pod sprężynę a tłok podłożyć podkładkę z twardej gumy i to chyba złagodziło kopa jaki wcześniej był i też odnoszę wrażenie że jest barciaj cicha i jakby "spokojniejsza".Czyżbym się mylił czy po prosty się przechwalam?? 

Marek
-
- -#Srebrny Dobromir
To teraz już wiesz dlaczego "kop" nie zawsze jest wyznacznikiem mocy. I chyba powoli zaczynasz rozumieć ile frajdy daje własnoręczne dopieszczanie dmuchawki. Że tak powiem łapiesz bakcyla. A jak będziesz miał kiedyś okazje postrzelać z jakiegoś "dziurkacza" czy PCP albo PCA To niewykluczone, że zaczniesz "gonić króliczka"
-
- Administrator
-
Bonzoo i znowu "wasze" tajemnicze teksty.Co to dziurkacz? PCP i PCA to chyba pukawki na sprężone powietrze.No ale ten króliczek to nigdy nie zgadne,może ten z Playboy?? Bakcyla już dawno załapałem ale nie mam jak rozwijać,mało czasu na strzelanko a dobry sprzęt cholernie drogi/jak dla mnie/.Byłem w sklepie,pogadałem z gościem/sprzedawcą/ pokazał mi karabinek,marka jakaś na W,świetna "maszyna",moja to przy niej pikuś!Ale kosztuje 4500!!!!!Nie stać mnie.
[ Dodano: 2008-08-24, 12:43 ]
Jarn pytasz co pozmieniałem.Właściwie prawie nic,troszkę wypolerowałem cylinder/tak mi zalecaliście/Przesmarowałem sprężynę,niestety towotem bo nie dotarł jeszcze,faktycznie wyciszyło.No i pomiędzy sprężynę a tłok dałem dwie głatkie metelowe podkładki/aby się obracały wraz ze sprężynę wg waszych rad/ i i gumową podkladkę ok 3 mmpomiędzy tłok a owe podkładki.Chciałem aby zredukowało uderzenie tłoka w cylinder no i chyba się udało.Nie wiem tylko czy ją nie wybije,tam są ogromnie przeciążenia ale praktyka pokaże.Podszlifowałem też delikatnie ząbek spustu i zaczep i spust jest delikatniejszy i płynny.Zrobiłem to .........pilniczkiem do paznokci żony!Pod luzujące się śrubki dopasowałem podkładki kątrujące,postrzelam i zobaczę.Poprawcie mnie jeśli coś sp......m.
[ Dodano: 2008-08-24, 12:43 ]
Jarn pytasz co pozmieniałem.Właściwie prawie nic,troszkę wypolerowałem cylinder/tak mi zalecaliście/Przesmarowałem sprężynę,niestety towotem bo nie dotarł jeszcze,faktycznie wyciszyło.No i pomiędzy sprężynę a tłok dałem dwie głatkie metelowe podkładki/aby się obracały wraz ze sprężynę wg waszych rad/ i i gumową podkladkę ok 3 mmpomiędzy tłok a owe podkładki.Chciałem aby zredukowało uderzenie tłoka w cylinder no i chyba się udało.Nie wiem tylko czy ją nie wybije,tam są ogromnie przeciążenia ale praktyka pokaże.Podszlifowałem też delikatnie ząbek spustu i zaczep i spust jest delikatniejszy i płynny.Zrobiłem to .........pilniczkiem do paznokci żony!Pod luzujące się śrubki dopasowałem podkładki kątrujące,postrzelam i zobaczę.Poprawcie mnie jeśli coś sp......m.
Marek
-
-
- Ściepnik
wiatrówka matchowa, matchówka i dziurkacz, to określenie karabinków do strzelania sportowego na 10m.
Króliczek to coś co się goni kupując kolejne, coraz to wymyślniejsze, wiatrówki i szukając tej jedynej tylko po to, żeby za pół roku kupić jeszcze inną - jeszcze lepszą.
Króliczek to coś co się goni kupując kolejne, coraz to wymyślniejsze, wiatrówki i szukając tej jedynej tylko po to, żeby za pół roku kupić jeszcze inną - jeszcze lepszą.
... z warzyw najbardziej lubię tytoń.
-
-
-
-
Niektórych to trafia
Ale czy to zagrożenie ? Niekoniecznie...są tacy, którzy mają z tego frajdę
Ja nie narzekam...choć czasem ciężko już tego zająca określić. Ale wcześniej czy później zawsze powróci, w tej lub innej postaci

Ale czy to zagrożenie ? Niekoniecznie...są tacy, którzy mają z tego frajdę

Ja nie narzekam...choć czasem ciężko już tego zająca określić. Ale wcześniej czy później zawsze powróci, w tej lub innej postaci

dla siebie żyjesz dniem dzisiejszym, dla swoich bliskich-każdym kolejnym...
żyj , a nie istniej
PS+GS
żyj , a nie istniej
PS+GS