Witam, po przejrzeniu wielu forów i przeczytaniu mniej lub bardziej wiarygodnych opinii nadal nie wiem co wybrać. Zastanawiam sie nad Airmasterem 300, ale boję sie trochę tego poru, obawiam się o nieszczelność, doczytałem że lepiej dołożyć 200 max i kupić GAMO CFX, tylko czy warto ? Airmax to kopia gamo podobno są praktycznie identyczne i pytanie czy różnica jest warta dopłacania jak będę strzelał do puszek ( i do tarcz pewno też - tak z ok 40m max. ale zdecydowanie dla zabawy) - obie mają dolny naciąg i port ładowania.. A może łamaną gamo Whisper X ?? odejdzie obawa o port, ale czy zawias jest wytrzymały i na jak długo będzie to działać łamaniec za 650 pln? Podobają mi się polimery, w drewnie nie gustuje, używki nie chcę kupować, do tego chcę kupić jakąś optykę - i tu też poproszę o radę. jak narazie moje doświadczenia to tania chińszczyzna, max na samą strzelbę 700 pln chciałem przeznaczyc, wygląd w sumie też chciałbym aby był zbliżony do airmastera lub gamo.
Airmaster tak na szybko to koszt 499, gamo cfx ~650 tak samo łamany whisper x (najbardziej mi się z wyglądu podoba - jak by miał dolny naciąg to nawet port by mi nie przeszkadzał)

Tak więc poproszę o kilka rad, może nie znalazłem jeszcze czegoś innego co wygląda i działa jak powyższe i niewiele kosztuje, a jest lepsze. może coś z bocznym naciągiem ? Poproszę o wszelkie uwagi odnośnie sprzętu i poproszę o wyrozumiałość jeśli coś już było

Pozdrawiam