Chciałbym zakupić moją pierwszą wiatrówkę, aby móc sobie po pracy postrzelać "rekreacyjnie".
Wiatrówki będę używał na dystansie 10-15 metrów - max 25 metrów.
Głównym celem strzelania będą puszki po napojach itd.. Bardzo rzadko tarcza.
Śrut 4.5 ze względów finansowych, choć 5.5 pozostawiłby po sobie większy rozpieprz....
Do wiatrówki nie planuję kupna lunety.
Na samą wiatrówkę (bez śrutu i środków do konserwacji) przeznaczę max. 500 zł, choć jeśli nie ma jakiś szczególnych różnic to lepiej tańszą

Trochę w crosmanach irytujący jest ten bezpieczniek przy spuście w celu zapobiegania niekontrolowanego strzału...

Musi być nowa (nie pasuje mi coś po kimś)

Póki co jako środek konserwujący do "bebechów" planuję kupić "Smar do sprężyn Walther'a"
Śrutu jeszcze sobie nie wybrałem, ale jeśli chodzi o rozwalanie przedmiotów to chyba dobry będzie szpiczasty śrut np: Umarex Jackal - 500 szt.
Przeczytałem już sporo na Waszym forum, lecz to tylko bardziej narobiło mi mętliku w głowie...

Zależy mi też aby rozbiórka wiatrówki była możliwie najprostsza (całkiem sporo jest o Crosmanie Vantage, że to kopia GAMO 440, BMK 19, więc nie problem znaleźć w sieci "szczegółowe" porady.
Hatsan ma podobno dobry spust.
Hiszpan pisał, że copperhead i vantage to praktycznie identyczne karabinki z różnicą w wadze. (bardziej skłonny jestem ku vantage.
Kombat69 z kolei fajnie opisał Apachi: http://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php ... atsan++stg
Wiatrówka zostanie stuningowana i ucywilizowana - nie chcę kłopotów z policją przez 3J za dużo

Która z poniższych wiatrówek najlepiej spełni swoje zadanie ?
1. Crosman copperhead 4.5
2. crossnam remington vantage 4.5
3 Hatsan Apachi 1100X 4.5
4. Hatsan 90 STG 4.5
5. Hatsan Striker Edge 4.5
Z góry dziękuję za pomoc - po kupnie pochwalę się sprzęcikiem.