WINGUN 306 SPORT FULL METAL!

Wszystko co dotyczy wiatrówek CO2

Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze

Gargulec

WINGUN 306 SPORT FULL METAL!

Post autor: Gargulec »

Mam go od kilku dni i napiszę krótko mianowicie: to zdecydowanie najlepsza kopia BERETTY TWO 90!!! a dlaczego??? to proste.
Po pierwsze bo jest całkowicie metalowy!
Po drugie jest w pełni rozbieralny!
Po trzecie absolutnie żadnej straty gazu przy dokręcaniu kapsuły jakbyśmy jej nie doręcali czy szybko czy wolno!
Po czwarte prędkość kulki aż dochodząca do 130m/s tak ja podaje producent!
Oczywiście o możliwości dokręcania tłumika już nie wspomnę,dlatego też biorąc to wszystko pod uwagę uważam,że ta jawna tajwańska firma o lata świetlne wyprzedza inne klony BERETTY takie ja Crosman C31 czy też Borner 306 SPORT! Moim zdaniem ta bardzo dobra tajwańska firma "WINGUN" jest aktualnie numerem 1 i jestem przekonany,że "UMAREX" ma naprawdę godnego rywala,który ma rewalacyjne repliki za małą kasę!!!
Trochę to dziwne i podejrzane,że o tym tajwańskim producencie tak cicho a przecież to tak naprawdę jedyna firma specjalizująca się tylko i wyłącznie w replikach wiatrówkowych i airsoft na Co2 8-)
Ostatnio zmieniony 2016-03-11, 12:10 przez Gargulec, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
JesperKyd
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: JesperKyd »

Może dlatego że brak bb i przez te cudne "światłowody".
BMK40 by Hogan + Hawke Vantage 4-12x40 & BMK20 by JesperKyd + PP 3-12x42AO & MP61 + Mizugiwa 2.5-7x28 & Marksman 2004 & cdn... :)
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Post autor: Gebi »

Gargulec:
WinGun jest bardzo znaną firmą wśród miłośników "airsoftu" (ASG). Nie TOP-ową, ale znaną. ;)
Gargulec

Oczywiście mój opis dotyczy wiatrówki na bb! a airsoft mają pewnie tak samo dobry?
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Gargulec:
Twój opis dotyczy wiatrówki na stalowe kulki BBs - kaliber 4,46 mm dokładnie (literka "s" prawdopodobnie oznacza "small"). Kulki BB, a nie bb są kalibru 6mm i wytwarzane z różnych materiałów od kompozytów, poprzez szkło do metali (stopy aluminium), ale nigdy ze stali.
WinGun produkuje fantastyczne rewolwery wiatrówkowe z atrapami nabojów. Nie ustępują jakością Dan Wesson'owi ;)
Gargulec

Jesteś zbyt drobiazgowy :mrgreen: a czy literka "s" nie oznacza przypadkiem "steel"?
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

Gargulec:
Jesteś zbyt drobiazgowy :mrgreen: a czy literka "s" nie oznacza przypadkiem "steel"?
Całkiem prawdopodobne. Przyznasz jednak, że brak tej literki ("s"), bez względu na to, co ona oznacza, radykalnie zmienia kaliber i zastosowanie. Kulkami BB strzela się z założenia do ludzi, dużo rzadziej do tarcz.
Gargulec

Nie no jasna sprawa bezpieczeństwo jest najważniejsze! a swoją drogą kiedyś oberwałem kulką stalową i pomimo,że to był na szczęście tylko "rykoszet"to i tak miałem solidnie podbite oko i od tamtej pory teraz już wiem,że wiatrówki na kulki stalowe to nie zabawki jak ASG na plastikowe kuleczki i trzebba cholernie uważać!!!
l_cwil

Post autor: l_cwil »

BB to jeden z kalibrów śrutu używanego do elaboracji amunicji do strzelby. Nominalnie kulki BB mają średnicę 4,57 mm (w USA). Kaliber "znormalizowano" dla wiatrówek do 4,46 mm. A BBs, to po prostu liczba mnoga od BB. Amerykanie wymawiają to tak, jakby wymawiali "Beebees".

A potem, żeby jeszcze bardziej wszystko skomplikować zaczęto potocznie określać wszystkie "kulki" do wiatrówki/ASG/procy itp. jako BB niezależnie od kalibru i materiału z jakiego są wykonane.
Awatar użytkownika
Gebi
Ściepnik
Ściepnik

l_cwil:
Hmm... :chgw:
Całe życie człowiek się dokształca. Byłem przekonany, że to "s" nie jest trywialną "mnogością".
Dobrze wiedzieć. Przy okazji, owe "znormalizowane" kulki stalowe do wiatrówek swego czasu mierzył Kamrat FILO - z jego pomiarów wynikało, że średnica kulek oscylowała wokół 4,38 mm.