Pistolet dla poczatkujacego
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
Pistolet dla poczatkujacego
Witam, potrzebuje pomocy w wyborze pistoletu na poczatek zabawy, jako ze dopiero chce zaczac przygode ze strzelaniem nie chce wydawac zbyt duzo na poczatek mysle przeznaczyc +/- 100€. Cel to strzelanie do tarcz, puszek, butelek. Troche poszukalem i znalazlem dwa pistolety ktore mnie zainteresowaly tj. Colt Government M45 CQBP 4,5 mm i Beretta M84 FS 4,5 mm fajnie by bylo jak by ktos sie wypowiedzial na temat tych pistoletow czy ogolnie warto ktorys z nich kupic. Dzieki ;-)
-
-
-
- Ściepnik
Robercie , Blaster przeszedł od razu do rzeczy , ale słowo " witam " padło i został , chyba , potraktowany zbyt obcesowo . Fakt jednak pozostaje faktem , że wystarczy rozwinąć w tym dziale podtytuły ( skocz do : ) by znaleźć odpowiedzi na podstawowe pytania .green_thunder pisze: ...fajnie by było, gdyby ktoś se poczytał na temat tych pistoletów...

-
Dobra, oba te pistolety to tylko repliki nie gwarantujące żadnej celności, przy tym beretta 84 jest skromniutka.
Chcesz celności za 400 zeta - kup sobie hw-40...zadne kulki bb kal. 4,46 w nic powtarzalnie nie trafią, w odróżnieniu od diabolo, a jak zaczniesz z jakimiś tragicznymi półśrodkami, to tylko na własną odpowiedzialność, Chińczycy i ich dystrybutorzy czekają...
...i nie chodzi o "witam", lecz o przedstawienie się, a przykłady są...
Chcesz celności za 400 zeta - kup sobie hw-40...zadne kulki bb kal. 4,46 w nic powtarzalnie nie trafią, w odróżnieniu od diabolo, a jak zaczniesz z jakimiś tragicznymi półśrodkami, to tylko na własną odpowiedzialność, Chińczycy i ich dystrybutorzy czekają...
...i nie chodzi o "witam", lecz o przedstawienie się, a przykłady są...
-
HW 40 nie dla mnie, wolalbym cos z magazynkiem i CO2, cos podobnego do tych ktore wymienilem na poczatku. Nie musi to byc profesjonalny pistolet z doskonala celnoscia, bardziej chce kupic cos dla sporadycznej zabawy i nie przesadzac z kosztami zakupu. Z tym BB to az tak zle? ciezko jest z celnoscia na dystans 10-15m np w butelke czy puszke?
-
Bardzo źle -zero celności i jeszcze rykoszety jak cholera.BlasteR pisze:Z tym BB to az tak zle?
Strzelałem na około 15m kulka odbiła się od metalowego słupka, trafiła mnie w klatkę piersiową i to z niezłą siłą bo zabolało.
Ja nie polecam BBs są niebazpieczne a z 15 metrów częściej się nie trafia w butelkę czy puszkę.
-
-
-
- Ściepnik
-
- Administrator
Crosman 357/Vigilante. To co prawda rewolwer, nie pistolet, ale budżetowe magazynki liniowe (napędzane sprężyną) nie za bardzo nadają się do diabolo - zawsze jest zagrożenie, że delikatna sukienka diabolo zostanie zgnieciona. Dlatego np. Gamo P25, pomimo "pistoletowego" wyglądu też ma magazynek bębenkowy (a nawet dwa :^) ).BlasteR pisze:W takim razie czy jest jakis w miare dobry pistolet na sruty w takiej cenie +/- 400zl ? (musi byc magazynek)
W zasadzie wspomniane P-25 spełnia wymogi pistoletowego wyglądu, zasilania CO2 i magazynka, ale miałem takiego i nie dość, że ze względu na spore luzy zamka blow-back ciężko było w coś wcelować, to jeszcze szybko się w środku coś ułamało i przestał działać mechanizm indeksacji magazynka. A że Hiszpanie z Gamo nie przewidzieli prostej metody demontażu, sprzedałem na części. I dlatego nie polecam. :^)
"My od lat już gawędzimy o Maryni
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
i to nawet, szczerze mówiąc, nie o całej..."
-
- Ściepnik
-
-