Celownik na Slavie
Moderator: Hiszpan63
-
Nigdy nie rozbierać lunety bo nigdy żadna mi nie padła. Ale już znam osoby co miały z tym problemy. Pytanie do ciebie Włodek jest takie czy ta swoją lupę potestowales na skupienie tak na 30m tak konkretnie. Chodzi o to czy jesteś w stanie na tym dystansie wsadzić 10 srutow w 5 groszy. Bo czasem pływanie po wynosi 2cm prawo, lewo, góra, dół i nie da się tego stwierdzić strzelając do puszek itp. Tylko tarcz prawdę ci powie.
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
- Ściepnik
Parę postów wcześniej sam napisałem , że żadna lupka nigdy mi nie padła i byłem ciekaw jakie są objawy padnięcia lunety . Mój wywód w sprawie naprawy lunety wziął się stąd , że Pmarek3 napisał , że jednym z objawów jest rozregulowywanie się zerowania po kilku , kilkunastu strzałach . Ja z czystej ciekawości rozebrałem swoją tanią lunetę i sporo się nauczyłem / przy okazji niszcząc krzyż / , co pozwoliło mi się wymądrzyć na tym forum czysto teoretycznie chociaż krzyż naprawiłem praktycznieNigdy nie rozbierać lunety bo nigdy żadna mi nie padła.

Mam taką chinkę , AR2079A , z której z emeryckiej pozycji strzeleckiej strzelam jak mówisz . No może nie w 5 groszy , ale w 50 góra 60

Marcin , wiem , że nie pijesz , ale w ramach eksperymentu wypróbuj strzelanie na dopingu

-
http://allegro.pl/bushnell-3-9x40-sport ... 10121.html kolejna pozycja a czy godna jest uwagi ? nie szukam na siłę po prostu pytam co i jak aby potem podjąć decyzję to będzie moja 1 lupka. Wiec myslę ze nie ma być aż tak wypśna - ao i doby w miarę zum . Będę strzelać max do 50m . Z tym ao tez do końca nie wiem czy z tym czy bez tego nigdy nie miałam lupki
-
Badziewie, widziałem ze na iwebie tez polecają ci doc-u wiec nie kombinuj jak koń pod górkę 
Włodek, na gaziaku może nie widać ale zdaje się że masz szczęście i lupą nie pada. A co do alkoholu to jest to powszechnie znany środek dopingujacy w strzelectwie, kiedyś często stosowany.

Włodek, na gaziaku może nie widać ale zdaje się że masz szczęście i lupą nie pada. A co do alkoholu to jest to powszechnie znany środek dopingujacy w strzelectwie, kiedyś często stosowany.
Ostatnio zmieniony 2014-09-14, 18:29 przez maximus, łącznie zmieniany 1 raz.
Diablik + Waver v10 2-10x38
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
-
-
- Ściepnik
Początkujący , jak znam życie i siebie z przed roku , nie odkłada żadnej poprawki . To przychodzi z czasem . Na początku cieszyłem się tym , że uzyskuję jakie takie skupienie , świadczące o tym , że powtarzalnie układam się do strzału . Zresztą radziłem fantajii555 na PW także mil-dota , ale bez snajperskiej siatki pozwalającej na strzelanie z góry na dół .green_thunder pisze: ...początkujący w życiu nie odłoży na tym krzyżu żadnej poprawki, nie dojdzie sam do tego..
-
- Ściepnik
Odłoży i dojdzie i już nie będzie początkujący. Sam zaczynałem od "pięciu tysięcy" g...ianych lunet z takim krzyżem, bo jakoś nie wierzyłem w forumowe mądrościgreen_thunder pisze: ...początkujący w życiu nie odłoży na tym krzyżu żadnej poprawki, nie dojdzie sam do tego...

Wiatrówki różne
-
-
- Ściepnik
-
- Ściepnik
maximus pisze:Często mam wrażenie ze to ja jestem zielony
Ktoś słusznie zauważył , że nie cel jest najważniejszy - najważniejsza jest droga . Co opowiadał by Negza gdyby posłuchał " wyjadaczy " i od razu kupił sprzęt za kilka tysięcy , nawet nie wiedząc czy cała zabawa go wciąga ? Lunetę można kupić i można sprzedać , karabinek i pistolet też . Poszukiwanie tego co nam najbardziej odpowiada jest często ciekawsze od samego strzelania . Maxsimus zapytał mnie , czy powtarzalnie trafiam w 5 groszówkę z 30 m . Do takiego strzelania potrzeba świetnego sprzętu / nie mówiąc o strzelcu / który albo nam się trafi po przerzuceniu kilku lub kilkunastu sztuk tańszego sprzętu , tak jak mnie moja chinka , albo trzeba wydać od razu co najmniej kilkanaście setek . A to od dobrego skupienia na tarczy zaczyna się odkładanie poprawek . Fantazja555 ma jeszcze sporo strzelania przed sobą nim zacznie brać poprawki na wiatrNegza pisze:Sam zaczynałem od "pięciu tysięcy" g...ianych lunet z takim krzyżem, bo jakoś nie wierzyłem w forumowe mądrości

Istotne jest natomiast przypominanie " młodym " by kupując lunetę w ogóle zwracali uwagę na rodzaj krzyża , bo niektórzy sprzedawcy pisząc elaboraty o zaletach swojego towaru zapominają o tym co istotne . Niektóre lunety miewają nawet trzy typy krzyża do wyboru . Taką lunetą jest bodaj DOC . Jeśli nie , to niech Negza na mnie nie krzyczy

-