Moderator: Hiszpan63
Na niskim się nie dafantazja555 pisze:chodzi mi o to ze na nią z tego co wiem na niskim montażu da się max założyć x40
Dokładnie takfantazja555 pisze: Chyba e naprawdę wziąć oddech i do świąt się wstrzymać
Taka luneta jest stosowana na Crosman Remington Summit . U mnie wytrzymała dużo , ale koledzy twierdzą , że u nich padła . Ja w ogóle nie wiem co to znaczyfantazja555 pisze: http://allegro.pl/luneta-...4592207775.html jest taka oferta a kaski mam 200-250zł
Jeśli prawidłowo zdiagnozowałem przyczynę gubienia zera to ten przypadek , jak się wydaje , jest stosunkowo łatwy do naprawy . Na tuleję zespołu soczewek odwracających obraz z jednej strony naciskają śruby wieżyczek a z drugiej , symetrycznie do obu wieżyczek , płaska sprężyna nie zamocowana na stałe w tubusie . Jeden jej koniec jest swobodny i przesuwa się po tubusie a drugi tkwi w kanałku biegnącym dookoła tubusa . Sprężyna jest więc ustabilizowana przód - tył , ale może przesuwać się po kanałku . Jeśli przesunie się pod jedną z wieżyczek na skutek wstrząsów , lub zostanie tak umieszczona w czasie montażu , to druga z wieżyczek ma słaby kontakt z tuleją . Skutkuje to gubieniem nastawów .pmarek3 pisze:Myślę,że najczęstszym spotykanym objawem jest gubienie zera po kilku, kilkunastu strzałach.