Kral A02 (Air Master 300)
Moderatorzy: daras, Hiszpan63, forestkorsze
-
- Administrator
-
Przyznam się szczerze, że dzisiaj wyplułem koło 300 peletek, ale do zwierzaczków. Strzelanie z AA sprawia mi taką radochę, że nie w głowie mi teraz mierzenie i liczenie. Z jednego nabicia kartusza do 180-190 bar. wychodzi mi "na oko" 80-90 strzałów, lecz wypuszczam powietrze do 80 bar. Powtarzalnych koło 70. trochę mało, ale za to trafiam KZ 30 na 40m. Z AirMastera było to dla mnie niewykonalne. Pomierzę na chrono i policzę ilość strzałów za tydzień. Dane wrzucę w temacie AA S400.
Pozdrawiam
KWP
PS. Teraz widzę ile jeszcze muszę się nauczyć.
Pozdrawiam
KWP
PS. Teraz widzę ile jeszcze muszę się nauczyć.
-
Przeprowadziłem test śrutu mój AirMaster 300 najbardziej lubi śrut GAMO PRO MAGNUM strzelam z podpórki do puszki prawie za każdym razem 8/10 na odległość 60 metrów bez poprawki na opadanie. Godny polecenia jest też śrut PREMIER HOLLOW POINT tutaj strzelając na 60m muszę brać poprawkę na opadanie jakąś pół kreski w lunecie i wchodzi 7/10. Natomiast śrut UMAREX półokrągły czy słowacki półokrągły strzelając na 60metrów to już porażka trzeba brać poprawką na opadanie jakieś 2 kreski no i na ewentualny lekki podmuch wiatru tutaj wchodzą 3-4/10, ten śrut jest dobry tak do 30m.
Ale ponoć każdy karabinek lubi inny śrut
i trzeba go dobierać indywidualnie.
Ale ponoć każdy karabinek lubi inny śrut

-
W moim AirMasterze najlepiej spisywał się H&N FTT 4,52. Tylko to drogi śrut...
Pozdrawiam
KWP
[ Dodano: 2008-10-20, 19:00 ]
Mam pytanko. Orientuje się może ktoś z Was jakie powinny być optymalne wymiary prowadnicy i kapelusza sprężyny z ertalitu do AirMastera 300? Ewentualnie jak to mierzyć?
Pozdrawiam
KWP
Pozdrawiam
KWP
[ Dodano: 2008-10-20, 19:00 ]
Mam pytanko. Orientuje się może ktoś z Was jakie powinny być optymalne wymiary prowadnicy i kapelusza sprężyny z ertalitu do AirMastera 300? Ewentualnie jak to mierzyć?
Pozdrawiam
KWP
-
Witam
Ja jestem w trakcie przygotowywania zestawu pod tuning i podaję wszystkie wymiary jakie ja zastosuję. Ja zostaję na razie przy oryginalnej sprężynie tak wiec korek i podkładki są toczone pod oryginał.
Na razie tuningu nie robię bo buduję chronometr i chcę zrobić pomiary przed tuningiem i po tuningu.
Pozdrawiam

Ja jestem w trakcie przygotowywania zestawu pod tuning i podaję wszystkie wymiary jakie ja zastosuję. Ja zostaję na razie przy oryginalnej sprężynie tak wiec korek i podkładki są toczone pod oryginał.
Na razie tuningu nie robię bo buduję chronometr i chcę zrobić pomiary przed tuningiem i po tuningu.
Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez DoktorPio, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KRAL
Cześć Wszystkim! Za każdym razem będę starał się testować inny śrut. Bez lupki na razie do 30m. słowacki jest w miarę OK! Z lupką na dalsze dystanse będę musiał używać marek jakie wymieniacie. Oczywiście żeby celnie strzelać. Na razie jest ok. Co do sprężyny KWP, to nie będziesz musiał jej zmieniać aby osiągnąć 13,14J. Ona tyle ma na tej sprężynie którą masz obecnie. Koledzy z forum robili pomiary. Kilkanaście postów wyżej kolega podał dokładne wymiary większości podzespołów po rozbiórce. Pozdro! 

blef16
-
Jako się rzekło, zapraszam wszystkich posiadaczy wiatrówek na zawody strzeleckie, które odbędę się w najbliższa sobotę 25 października na bocznym boisku OSiR w miejscowości Lubawa - woj. warmińsko-mazurskie. Nie tylko z Airmasterami. Zawody o strony regulaminowej przeprowadzą członkowie PFTA, więc wszystko będzie na najwyższym poziomie. Chłopaki przywiozą ze sobą trochę fajnego sprzętu, który będzie można wypróbować.
http://www.osir.lubawa.pl/imprezy/2008/ ... eckie.html
Jak ktoś ma daleko, na miejscu można przenocować w hoteliku OSiR w promocyjnej cenie 25 zł za noc, ale tylko na hasło "SKS - forum wiatrówkowe". Zapraszamy
http://www.osir.lubawa.pl/imprezy/2008/ ... eckie.html
Jak ktoś ma daleko, na miejscu można przenocować w hoteliku OSiR w promocyjnej cenie 25 zł za noc, ale tylko na hasło "SKS - forum wiatrówkowe". Zapraszamy

Pozdro,
JR
AirMaster 300 DrPio mod. V1.0, PP 3-12x42AO
JR
-
-
-
- Ściepnik
-
No i po zawodach :)
Ja tam byłem, ołów wystrzeliłem
Dziękuję wszystkim przybyłym za udział, a przede wszystkim sharpshooterom z PFTA za pomoc. Jesteście wielcy! 

Pozdro,
JR
JR
-
Witam widze że spotykają się tu osoby posiadające krale av 002, air mastery 300 itp.
Mam właśnie problem z moim air masterem 300 5.5 mm, a konkretnie z tym plastikiem którym się zamyka komore na śrut. Chodzi o to że gdy pożyczyłem wiatrówke koledze to mu jakoś przepadł ten plastik(pękł mu i na dodatek jeszcze go gdzieś zgubił). I teraz muszę jakoś go skombinować lub dorobić nie znacie może kogoś kto by za odpłatą dorobił mi te zamknięcie idealnie jak orginał tylko z lepszego materiału, albo czy mógły ktoś z was dokładnie pomierzyc te zamknięcie i przesłać mi schematy z wymiarami tak ażebym sam mógł je dorobić. Z góry dzięki za jakąkolwiek odpowiedż
Mam właśnie problem z moim air masterem 300 5.5 mm, a konkretnie z tym plastikiem którym się zamyka komore na śrut. Chodzi o to że gdy pożyczyłem wiatrówke koledze to mu jakoś przepadł ten plastik(pękł mu i na dodatek jeszcze go gdzieś zgubił). I teraz muszę jakoś go skombinować lub dorobić nie znacie może kogoś kto by za odpłatą dorobił mi te zamknięcie idealnie jak orginał tylko z lepszego materiału, albo czy mógły ktoś z was dokładnie pomierzyc te zamknięcie i przesłać mi schematy z wymiarami tak ażebym sam mógł je dorobić. Z góry dzięki za jakąkolwiek odpowiedż
-
Manewry
Witam! Wyplułem dzisiaj około 120 śrucin. Na początku 3 strzały do tarczy z 6m. Była 9 i dwie 10-ki. Przyrządy celownicze były ok. Później to już tłukłem różne butle na wysypisku? Najbardziej lubi te tureckie śruty. Do 25m.wszystkie butle nimi trafiałem. Muszę kupić Tomitex(grzyb) i go przetestować. Nie wiem czemu te niemieckie i słowackie latają tak nie celnie? Dopóki nie kupiłem tego nowszego śrutu OZTAY, myślałem że słowacki jest dobry. Cóż zawiódł mnie. Co do tego plastyku na zamknięciu, to wymodeluj kawałek kostki z plastyku i przyklej ją do metalu cyjanopanem. Kolega zepsuł to niech naprawia. Niektórzy mają takie łapska że powinni strzelać tylko z łopaty. Czasami nawet i one nie wytrzymują dnia bo sztyle pękają. Pozdro! 

blef16
-