A ja przeciwnie, ostatnio znajduję prawdziwą przyjemność ze strzelania Jeżykiem na tym dystansie (oczywiście ze szkiełkiem).krzysztof pisze:Jakoś nie wyobrażam sobie strzelać z haenelka, iżyków na 25m
Wyniki strzelań do 25 m
Moderator: Hiszpan63
-
-
- -#Kustosz
-
Przy okazji strzelania ligowych stwierdziłem, że zasadniczo gazu wystarczy na strzelenie dodatku do kpn w wersji ekstremalnej, czyli 60 strzałów. Sprzęt to Hammerli. Gazu zostało chyba jeszcze na jeden arkusz - nie wiem, nie sprawdzę, mało co widzę na oczy. Dla poprawienia humoru Sz. P. Czytelnikom tego tematu wrzucam strzelone tarcze.
Ostatni arkusz jest ciekawy. Tarcze strzelane były od lewej, kolejno od góry. Zadziwiająca powtarzalność błędów w tarczy 1 i 4. Czemu tak wyszło - nie wiem, podejrzewam że był to wynik złego ustawienia się względem tarczy. Ale te arkusze z pięcioma naraz takie są - albo się dobrze ustawisz do jednej tarczy, albo do drugiej, albo do żadnej... Ostatnia tarcza tegoż arkusza zawiera trzy strzały. Strzał pierwszy spalony - zerwany w trakcie układania się do strzału. W zw. z tym poczułem się na siłach strzelić jeszcze dwa. Ale na zawodach nie byłoby takiej szansy. Ech, matchowe spusty.
Sumarycznie wystrzelałem ok. 470 pkt +/- ze 3. Mam nadzieję, że kiedyś będzie lepiej. Najgorzej się człowiek czuje, gdy chrzani strzał spustem, a są tu i takie przypadki.
Ostatni arkusz jest ciekawy. Tarcze strzelane były od lewej, kolejno od góry. Zadziwiająca powtarzalność błędów w tarczy 1 i 4. Czemu tak wyszło - nie wiem, podejrzewam że był to wynik złego ustawienia się względem tarczy. Ale te arkusze z pięcioma naraz takie są - albo się dobrze ustawisz do jednej tarczy, albo do drugiej, albo do żadnej... Ostatnia tarcza tegoż arkusza zawiera trzy strzały. Strzał pierwszy spalony - zerwany w trakcie układania się do strzału. W zw. z tym poczułem się na siłach strzelić jeszcze dwa. Ale na zawodach nie byłoby takiej szansy. Ech, matchowe spusty.
Sumarycznie wystrzelałem ok. 470 pkt +/- ze 3. Mam nadzieję, że kiedyś będzie lepiej. Najgorzej się człowiek czuje, gdy chrzani strzał spustem, a są tu i takie przypadki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Ściepnik
Na zawodach najlepiej trzymać język z dala od spustu.
Ot przy moszczeniu się i sprawdzaniu czy na pewno dotykamy palika, łatwo o nie chciany wystrzał, tym bardziej, że czasami trzeba przyjąć akrobatyczną pozycję
Drugie zabezpieczenie, to nie robić spustu na dotyk.
Jak dla mnie ideał to średnio długi pierwszy stopień i lekki opór w drugim.
Poszła z paczka śrutu nim tak ustawiłem ProSporta.
Aczkolwiek każdy może mieć inne preferencje, a tym bardziej przy strzelaniu KPn.
Ot przy moszczeniu się i sprawdzaniu czy na pewno dotykamy palika, łatwo o nie chciany wystrzał, tym bardziej, że czasami trzeba przyjąć akrobatyczną pozycję
Drugie zabezpieczenie, to nie robić spustu na dotyk.
Jak dla mnie ideał to średnio długi pierwszy stopień i lekki opór w drugim.
Poszła z paczka śrutu nim tak ustawiłem ProSporta.
Aczkolwiek każdy może mieć inne preferencje, a tym bardziej przy strzelaniu KPn.
Uczę się strzelać od nowa
-
- -#Srebrny Dobromir
-
U mnie zerwane strzały to z zasady nie tyle dotknięcie albo chuchnięcie na spust, tylko przypadkowy skurcz mięśni w najbardziej nieodpowiednim do tego momencie, by to fizjologicznie wyjaśnić. Droga spustu w moim egzemplarzu to ok 2 - 3 mm i zasadniczo da się ją wyczuć. Bywa ostatnio i tak, że zatrzymuję się w połowie strzału, co w porównaniu do moich pierwszych strzelań z Hammerliego jest niezłą ewolucją.
Jeśli ktoś ma jakiś patent na zmierzenie nacisku uruchamiającego spust, to chętnie posłucham.
Jeśli ktoś ma jakiś patent na zmierzenie nacisku uruchamiającego spust, to chętnie posłucham.
-
- Ściepnik
-
-
-
- Ściepnik
-
Prosze oto kolejne wyniki na 30m śrut exact 4.51 tarcza kółko 10 trafień tarcza kwadrat 9 trafień wyniki tragiczne moze ktoś mi opisać co jest nie tak ?? dlaczego taki rozżut pozycja leżonca a wiatrówka leżała swobodnie na ręce.
Anics Beretta A-9000S 4,5
Air Arms TX 200 HC + Bushnell Elite 3200 10x40
Air Arms TX 200 HC + Bushnell Elite 3200 10x40
-
Moim skromnym zdaniem - brak treningu. Z tego co wiem, to bardzo świeży zakup, wiec musisz się z mim "ostrzelać". Strzelaj, trenuj, pytaj, wyniki się pojawią . Potrenuj też pracę palca na spuście, bo widzę odskoki na boki.
Pozdrawiam
KWP
PS. Spróbuj exacta 4.52. W prosporcie lata najlepiej.
Pozdrawiam
KWP
PS. Spróbuj exacta 4.52. W prosporcie lata najlepiej.
PFTA
http://orzel.org.pl
http://orzel.org.pl
-
- Administrator
-
-
- Administrator