Mimo starań na wielu frontach w poszukiwaniu funduszy na produkcję karabinka, nie udało mi się ich zdobyć. Pewnie nie potrafię być na tyle przekonujący w sprawach finansowych, aby znalazł się chętny do zainwestowania.
No ale w sumie nie zasypywałem gruszek w popiele i w międzyczasie zrobiłem wersję mechaniczną karabinka i wydaje mi się że wyszła mi nieźle.
Karabinek (oczywiście jak mi się już uda pozyskać fundusze, lub osobę z parkiem maszynowym zdolnym do produkcji) będzie modułowy.
To znaczy że karabinek można będzie modyfikować, wg własnego widzimisię i możliwości portfela.
Wersja mechaniczna jest tak zaprojektowana że jak się już komuś znudzi mechanika to będzie mógł dokupić moduł elektroniczny (jeśli Radek znajdzie czas aby go wykonać

) i zamontować w miejscu mechaniki. Dokupić będzie można również zestaw bullpup który samemu każdy sobie zamontuje bez ingerencji w system. Karabinek jest jest łatwy w rozbiórce i nawet mało znający się na rzeczy poradzi sobie z jego rozbiórką. Fanów mocy informuję że karabinek jest w wersji limitowej, ale będzie istniała możliwość nabycia tuningu i zamontowania go oczywiście u uprawnionego rusznikarza. Karabinek na zdjęciu ma lufę od CZ200 ale docelowo będą to lufy LW. Manometr jest Chiński ale docelowo będą montowane manometry Wika.
Poniżej wersja standard, dla miłośników osady myśliwskiej.
No i oczywiście wersja dla komandosów.
Jeśli wśród Was jest chętny to pociągnięcia tych sanek razem, to proszę o kontakt na PW.