Rękojeść w Waltherze LPM-1 |
Autor |
Wiadomość |
Bart S
Damian
|
Wysłany: 2017-11-02, 09:56 Rękojeść w Waltherze LPM-1
|
|
|
Witam wszystkich!
Czy ktoś z Was wie z jakiego drewna jest wykonana rękojeść w pistolecie jak w temacie?
Jak o nią dbać? Jak wyczyścić? Jak konserwować?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
stek666
|
Wysłany: 2017-11-04, 06:24
|
|
|
Konserwuje ją pot przelany w ciężkich treningach |
_________________ bang bang |
|
|
|
 |
mildot
Jarek

|
Wysłany: 2017-11-04, 09:41
|
|
|
Dokładnie jak przedmówca (przedpiszca?) napisał.
Wykonana jest zwykle z orzecha. Jeśli jest brudna lub chciałbyś ja odświeżyć to można. Jeśli była lakierowana to najpierw zdejmij lakier. Jeśli pot to średnio twarda szczotka i mydło. Ewentualnie benzyną ekstrakcyjną.
W matchówkach zwykle zostawiamy drewno surowe. Jeśli olej to tylko bardzo lekki. Na pewno nie specyfiki typu Łukasz Pietruszka.
Można też polakierować, ale nie tam gdzie ręka jest w kontakcie z drewnem. |
_________________ :-D |
|
|
|
 |
Bart S
Damian
|
Wysłany: 2017-11-04, 12:50
|
|
|
mildot napisał/a: | Dokładnie jak przedmówca (przedpiszca?) napisał.
Wykonana jest zwykle z orzecha. Jeśli jest brudna lub chciałbyś ja odświeżyć to można. Jeśli była lakierowana to najpierw zdejmij lakier. Jeśli pot to średnio twarda szczotka i mydło. Ewentualnie benzyną ekstrakcyjną.
W matchówkach zwykle zostawiamy drewno surowe. Jeśli olej to tylko bardzo lekki. Na pewno nie specyfiki typu Łukasz Pietruszka.
Można też polakierować, ale nie tam gdzie ręka jest w kontakcie z drewnem. |
Rękojeść jest po prostu lekko przybrudzona i chciałbym ją odświeżyć. Na pewno nie chcę jej ani lakierować ani olejować. Tylko odświeżenie.
A kiedyś dawno gdzieś czytałem, że można to zrobić czystym spirytusem ponieważ nie powoduje on wstawania włosków i szybko odparowuje. Prawda to? |
|
|
|
 |
|